Ljepota

Kako da se oslobodim bubrega, brzo?

Kako da se oslobodim bubrega, brzo?

Prošlo je dosta vremena od kada smo radili Twestion! To je Twitter pitanje da li se upravo vratio iz 1998. Godine (I sljedeći put, možete mi svoj pitati ovdje.) Ovaj konkretan problem je, međutim, tako univerzalna da se proteže generacijama-to je bio problem u 1998. I 2008. Godine, a siguran sam da će istrajati u 2018. I šire. Ja govorim o trenucima u životu kada se jednostavno mora imati jasnu kože, a zatim, gle čuda, prokleti sa gigantskim crvenim mane u najupadljiviji lokacija moguće. Oh, humanost!

load...

Evo Simone Twestion: HELP! Imam masivni mane na mom obrazu i imam vjenčanje prijatelja na Sub! Kako da riješi to brzo!

Sada je ljepota Twitter nije samo u limit od 140 karaktera (prisilni sažetosti koju sam, na primer, cijeniti jer sam uglavnom provodim dane privodio više od 1.200 riječi časopis članaka). To je također fantastičan način da se publici-source, tako da se vaš Twestion ne se samo odgovorio moi, ali i cijelog Tviterverzumom (i Facebook-stih, jer sam postavio pitanje i tamo). Opcije, ljudi! To je ono što je sve o.

Pa evo okrugli-up od onoga što-i-Kunem se za instant zit uništenje. Ako imate omiljeni lijek, javite nam u komentarima!

Proizvodi koji HUNT bubuljica DOWN

Ne jedan, već dva Tweeples preporučuje ovo (koje možete kupiti u Kanadi na Sears). Sadrži kadulje eteričnog ulja.

@EpicMakeup: za Zits Volim Prodigal Pen Sampar a - koristite ga na svim svojim klijentima celebrity! Dobiti jedan!

@FournierComm: @SamparParis Prodigal Pen je najbolje da se otarasi brzo neželjenih prištića i miriše

Zatim, tu je ova stara omiljena-očigledno studije pokazuju da ulje čajevca je efikasna kao benzoil peroksid, ali sa manje iritacije. (Neki dermatologa pobiti da je, međutim, kako to može biti stvar pokušaja i pogrešaka da vidim šta radi za vas.)

@Gimped: The Body Shop je ulje čajevca. Obično briše rudnik u roku od 2-4 dana.

load...

Nisam siguran šta su aktivni sastojci su tu, ali ovo je toner to bi bilo sjajno za sve-vlast zit-sušenje:

@kjourdanduff: Mary Kay prištićima Control Toner među druge stavke.

I to glikolne i salicilna lokalni tretman na bazi kiselina zvuči vrlo obećavajuće:

@krystalmaietta: Marcelle AC-RJEŠENJE Imperfection korektor. Čak je i moja najgora nepravilnosti nije trajalo više od 2 dana.

Narednih nekoliko Recos dolaze preko Facebook-a. Aktivni u ovom prirodnom jedan je salicilna kiselina:

Courtenay kaže: Aveda Outer Peace Acne Spot Relief. Iznenađujuće, a ne puna lud kemikalija

Još jedna salicilna opcija kiselina:

Marisa kaže: Clinique Spot Treatment, ili bilo koji drugi salicilna% tretman kiseline 10. Salicilna kiselina je beta hidroksi kiseline, tako da prodire duboko u pore da ubije Goop unutra.

A evo i treću opciju salicilna kiselina:

Mary kaže: O, čovječe! Upravo sam počeo koristiti "Ne Zit Sherlock" od Bliss i ja se toliko far.but to je samo jedan dan. Ja ću držati objavljeno!

Naravno, ova lista ne bi bila potpuna bez benzoil peroksid povik-out. Upravo sam završio akne priču i u pogledu stvari over-the-counter, to je većina dermatologa 'go-to sastojak (iako to može biti sušenje / iritantno ako nisi toliko masne).

Tomas kaže: Clearasil Ultra Rapid Action Cream Treatment, bio koristeći ga već godinama i to je odlično za smanjenje crvenila, kao i veličina!

Nikad nisam čuo za taj sljedeći, pa pretpostavljam da je dostupan samo u SAD-u, ali ovaj je očito dostupan na Walmart, Costo i Rexall i radi pomoću benzoil peroksid, salicilna kiselina I Benzalkonij klorid (antibakterijsko).

Michelle kaže: Acne Free System. Možete ga dobiti u apotekama i to radi bolje nego proaktivan! Bio koristeći ga godinama.

AKO ZAISTA je hitno

Dva Tweeps predložio odlazak na Derm (između ostalog-volim @ prijedlog beautywoome o primjeni [lažnih] tan):

@beautywoome: Sumpor losion i sunčajte se! Ozbiljno. I ako je cistične doći do Derm za ubrizgavanje da s ** t sa kortizona @vivp: dovoljno vremena za posjet Derm za kortizon šut? ekstremna mjera, ali opet je to vjenčanje

A ovo je odličan savjet (koji možda sjećate pratio sam se za ovaj događaj)! Većina velikih gradova će imati akne kliniku koja prima hitne slučajeve, često istog dana imenovanja. (U Torontu, pokušajte u Torontu Acne klinici. Mislim da će vam naplatiti nešto kao 10 €.) Ono što ću je ubrizgati u bubuljica sa kortizon, koji će drastično srušiti upale i ubrzati ozdravljenje. Obično, ona će početi opada u roku od nekoliko sati, a u roku od 24, će biti ravan kao palačinka i potpuno zataškavanja-moći.

Samo ne idu za ovaj lijek prečesto, jer ponavlja injekcije istoj lokaciji može napraviti kožu tamo izgledaju potonuli u (jer se tkivo može atrofiraju). Vjerujem većini mjesta neće učiniti više od tri injekcije na istom mjestu-i stvarno, ako imate takvih problema onda morate više dugoročno lijek. Svi znate predlažem ovu. (Iako je Nora, preko Facebook-a, kaže: Blu-u To je jedina stvar koja je radila za mene Malo je skupo, ali to je vrijedno toga!!)

Moj lični HITNE Pimple PROTOKOLA

I dalje čitaš? Dobro, jer to je ono što ja radim u onim rijetkim predmenstrualni trenutaka kada nisam uzeo ulje jetre bakalara i moja koža odluči da treba biti kažnjen.

1. Znam da svi kažu da nikada ne pokušati izvući bubuljica sebe-i to je dobar savjet! Ali ponekad, samo trebate kako bi se ubrzao ozdravljenja. Ako je bubuljica je "zreo", odnosno nije jedan od onih teško, pod-the-kože vrste, ono što želite učiniti je uzeti sterilizirana igla (molimo pobrinite se da je sterilizirana-oko 30 sekundi u vodikov peroksid ili trljanje alkohol će učiniti ), a zatim lagano probosti epicentar (i sterilizirano), bubuljice.

2. Zatim, također lagano pritisnite dolje na obje strane bubuljice prstima. Ja završiti moj u maramice, tako da su i sterilne. To je vrlo važno da pritisnite i NE stisnuti, jer vi ne želite da ošteti ili modrice vaše kože.

3. Ako bilo koji "stvari" izlazi, sjajno! Ali, ako ne, ne pokušavaju da se to dogodi, jer ćete napraviti samo pogoršalo situaciju. Umjesto toga, ponovo sterilizirati područje i preći na.

4. Bentonit gline!

Kažem vam, ovo Shiz je bolje od bilo kojeg over-the-counter akni proizvod koji sam probala. Shake malo praha na dlanu (neće vam trebati puno), a zatim ga pomiješati sa malo vode dok se ne formira tijesto. Nanesite ga na bubuljice preko noći, i kunem se da će se osušiti ga kao magija. Bentonit je jednostavno nevjerovatan na izvlačenje nečistoća poput ništa drugo sam ikada koristio.

UPDATE: Naručite Bentonit Powder iz Well.ca-no minimum reda i free shipping u Kanadi!

Osim toga, neke druge stvari koje su radili za mene su: a) šlag na bubuljice da sruši upale; b) da se pojavljuju na aspirin (uzima dole upale); c) šibaju ga sa Zeno Hot Spot; i d) udvostručuje se na anti-upalni dijete, npr. Divlji losos, zeleni čaj, svježe voće i povrće, puno vode, i naravno, dvostruko doza ulja jetre bakalara.

Je mega bubuljica ikada uništio poseban događaj za vas? Jeste li isprobali neki od ovih proizvoda, tretmani ili pravna sredstva? Šta zit-ubice Da li se kunete strane?

load...