Ljepota

Inspirišite Olivia Wilde smelim plavim mačkama

Inspirišite Olivia Wilde smelim plavim mačkama

Oni su to opet učinio. Olivia Wilde i njen šminkera, Melanie Inglessis su dvojac iza toliko od mojih omiljenih šminke izgleda 2018. Godine, a ovo svetlo plavi mačka oka, na premijeri prošle sedmice Njenog u Los Angelesu, nije izuzetak. Zar ne već voliš?

load...

Mislim da je jasno da vidimo pravi trend ovdje sa ljudima idu napred i odgovaraju njihovim šminku na svoje kostime. Olivija, koja ima malo Jason Sudeikis Bun u pećnici, nosio neverovatno plave David Koma haljinu:

(Volim što ona nosi haljinu pripijenu i pokazujući sudaranja.)

I boja ne može biti više laskava s njom smeđa kosa i plave oči. Kosa je opet bio Mara Roszak, usput.

Sa prednje strane, plava mačka oči zapravo nije tako dramatična kao što mislite:

Ona ima puno poklopac prostora za igru, ali boja je svedeno na ispod nabora i to je skriven iza neke lažne trepavice. Tu je i ništa na donjem poklopaca, a usne i obraze su prilično gol. (Šteta što metalik bita tu haljinu bacaju svjetlo na njenom licu-uvijek se događa kada celebs nositi haljine ovako!)

Hajde da približavanje za oko izbliza:

Tako je dobro. Pogledajte kako grafički i oštar ta linija? To počinje u uskom ukazuju na unutarnji kut, pravo blizu linije trepavica, a zatim gradi se u debelu liniju koja lebdi odmah ispod nje nabor. (Uvijek mislim da smo pogriješilo previše na strani tanka linija kada se radi cat eye, tako da je to još jedna stvar da se od ovog-go veliki ili otići kući!) Rez je na dijagonalno od nje donje linije trepavica, i na kraju se sužava u fini trenutku, bez uvijanja.

load...

Melanie je bio ljubazan da dijele ono što je koristila, i to je počeo sa Urban Decay 24/7 Glide-On olovka za oči u Chaos:

Ova nijansa je opisan kao "živih kobalt plava mat sa blagim plutajućim biser." UD olovke, kao što ste vjerojatno čuli, su među mojim Faves. Od mog usuals (koja uključuje i olovke iz MUFE i Stila), UDS su definitivno najviše kremasti i jednostavan za rad. Riječi: "Glide-On" u ime nisu šala.

Na vrhu olovke obloge, Melanie koristi tečnost liner kako postaviti ga i dodati više boja. Ona je izabrala Make Up For Ever Aqua oči u # 5, Diamond Turquoise Blue:

Ova nijansa je pjenušava tirkizno plave, a možete vidjeti u Slika kako se hvata za nijansu svjetlosti. Stvarno lijepa.

Pro tip # 1: Mislim da je proces u dva koraka je jako važno za ovaj izgled, jer tečnost liner ozbiljno ne miče-a ako je nosila olovku sam, to će imati više šanse da mutnim i zamrljan. (Nije dobro za takav grafički izgled). Međutim, koristeći samo ravno tečnost sam liner bi bilo previše nezgodno za rad i dobiti oblik u pravu. Primjenom olovku kao bazu pomaže vam mačka oblik ociju savršen prvi.

Pro tip # 2: Ako se bore sa svojim linijama, ti najbolji prijatelji su ili šminku ili brisanje Q-Tip i neke ne-masnu šminke kao Bioderma. (Kunem se Bioderma.) Poznata vizažistica Gita bas voli da koristi valjane-up šminke oko očiju za uklanjanje pad, što može biti manje drippy. U svakom slučaju, ako koristite nešto ovako oduzeti greške, to je puno lakše dobiti savršen oblik mačka oka.

Izgleda kao Melanie koristi malo pinky-smeđe sjenilo za oblikuju Olivije poklopci, ali bi definitivno mogao izvući sa preskakanje taj korak.

Na svom trepavice, ona koristi Revlon Lash napitak od Grow Luscious Volume + Length Mascara, koji sadrži jačanje proteini za podsticanje Lash rasta:

A zatim za lažne trepavice, ona koristi lisice i kune spoj par iz Flutter Lashes:

Ja nemam imena šta je na Olivia obraze i usne, ali ja bih rekao da koriste neutralne po svom izboru. Samo bi bili sigurni da nemaju puno roze u njima. Mislim da je zato taj izraz je o snažnom, cool plave boje oka, ne želite druge kul tonove na licu. Nešto više nude / breskva će biti savršen!

Evo na kraju izgled, još jednom:

Dontcha da probaš to za svaku stranku koja dolazi? Znam da radim!

PS: Ako nemate ovu boju haljinu, mogli ste definitivno prilagodite liner boja tako da odgovara bez obzira nosiš. Ako ne želite da bude tako matchy, plavi bi također izgledaju fantastično protiv osnovnih crne ili sive boje.

Nabavite proizvode

Neka vaše recimo

Šta mislite o Olivia šminke ovdje? Ikada pokušali mačka oka u boji umjesto crno? Jeste li se odjavio bilo koji od ovih proizvoda još?

load...