Ljepota

Da li želite da isprobate Barre3 balet-inspiracioni trening?

Da li želite da isprobate Barre3 balet-inspiracioni trening?

Praktično svi Znam da je govorio o Barre treninga u zadnje vrijeme ali da budem iskren, oni čine me nervoznom. Zadnji put kad sam pokušao balet, prilično sam siguran da sam imao šest godina i moji roditelji su me brzo izvukao iz klase jer recimo samo da nisam bio najagilniji student. 

load...

Nedavno je broj Barre teretane otvorile su u Torontu, od kojih je najnovije je Barre3, treninga sistem koji kombinira kreće iz baleta, joge i pilatesa. Osnovana u Portland, kompanija sada ima više od 70 studija širom svijeta, a ovo je njihov prvi ulazak u Kanadu. 

Budući da sam obećao sebi da ću raditi malo teže ove zime, shvatio sam zašto ne dati šansu? Plus, sa fanovima osoba kao što su Madonna i Miranda Kerr, morao je da bude efikasna, zar ne?

Šta je Barre Workout?

Šetnja u tipičan plesni studio i vidjet ćete rukohvat koja se proteže u ogledalu zid. To je barre, i to je središnji dio baleta obuke, posebno za zagrijavanje, rad snagu i formu.

Koncept barre trening prati natrag do kasnih 1950-ih, kada je bivši balerina Lotte Berk obučeni visokog društva i ličnosti za izgradnju tijela plesača koristeći Barre i vlastite tjelesne težine. 

Danas, Barre klase vježba poput Barre3 's kombinuju tradicionalne Barre rad sa elementima joge i pilatesa, i umjesto zagušljivo klasične muzike, spremni su da optimista top 40 (mislim Beyoncé i Sam Smith). 

Moja poseta Barre3

Kada sam prvi put stigao u Barre3, ja ću priznati clammed sam se malo. Izgledao je baš kao što sam strahovao-plesni studio ispunjen sitnim djevojkama luta u vrhu čvorova. Iako su svi bili super-prijateljski i dobrodošlice, imao sam užasan osjećaj da sam o tome da se ozbiljno osramotiti sebe.

load...

Rečeno mi je da izaberem mjesto duž bar između dva zagradama; to bi bio moj prostor za klasu. No pribor su potrebne, ali ako želite da donese više od izazov za trening, oni preporučujemo da zgrabite gnjecava Core Ball, kao i dva seta težine, jedan i dva kilograma.

U ovom trenutku, bio sam potpuno ludim. Većina ostalih studenata je izgledao kao plesači i iako sam neke joge tokom godina, osjećao sam se kao riba na suvom. Ali onda je muzika počela i ja počeo da se opušta.

Kao i većina klase aerobik, radili smo kroz seriju poza, dodajući pokret u ritmu muzike. Za svaki predstavljaju, mi bi prvo držite ga; onda to malo, jednog inča mikro pokreti; i na kraju, dinamičniji, veće pokrete. Ideja je da održavanje povećava snagu, izdržljivost i fokus; male pokrete povećati metabolizam; i veći pokreti dobiti srca ide.

Iako su neki poze uključeni koristeći Barre-uglavnom samo za podršku-dosta treninga je učinjeno na podu ili jednostavno stoji. No piruete ili komplikovano plesne pokrete!

Zapravo sam bio iznenađen koliko brzo klasi proleteo i na koliko moje ABS, gluteus, noge i ruke spaljen, iako nisam baš znojenje. 

Najbolji dio je da sam bio toliko fokusiran na pokušavao dobiti položaje u pravu, nisam ni imao vremena da proverim ono što svi drugi radi ili za usporedbu sebe da ih i nešto obično sam super-kriv.

The Bottom Line

Mislim da je I. Čekati. Sada kao barre. 

Iskreno, bio sam u Barre3 očekujući da ga mrzim, ali imaju veliku mješavinu umirujuće, joga nalik poze koje me izbace se na usjek uz muziku i brze pokrete. Takođe sam veoma dopala Core Ball, koji je trbušnjaka osjećati lako. Ozbiljno!

Gdje probati Ballet-Inspired Workout

Barre3 nalazi se na 325 King Street West u Torontu, a nude i online nastavu ovdje.

Kao poseban poklon Beauty Urednik čitalaca, oni nude besplatan 15 dana suđenja sa promo kod B3BEAUTYED. Nema opravdanja da ne pokušavaju to, zar ne? Idi ovdje da otkupi kod.

Evo popis nekih drugih Barre teretane širom Kanade pokušati:

  • Toronto: Barre3, Barreworks, Barre Lijepa i Spynga
  • Vancouver: The Bar Metoda i Barre Fitness
  • Calgary: Barre Body Studio i znoj Lab
  • Montreal: TrèsStudio Barre i Xtend Barre

Neka vaše Say

Jeste li ikada pokušali izvesti barre treninga? Da li imate omiljeni balet teretani?

load...