Ljepota

Da li ste ikada pokušali da nanete kremu sa četkom?

Da li ste ikada pokušali da nanete kremu sa četkom?

Kremasto rumenilo je naš prijatelj. A stvarno dobar prijatelj, jer se topi bez problema u našoj koži, čineći boje izgledaju kao prirodni, uvjerljivi u ravnini u odnosu na prahu rumenila. (Žao mi je, NSRS orgazma.) Vlažne tekstura nam daje malo svjež, blistav sjaj. To je odlično za suhu kožu. I to ne može biti lakše primijeniti i uklopiti.

load...

Ili zar ne?

Ako ste poput mene-a vjerovatno 90 posto plus drugih kremasto rumenilo korisnicima-si stavio stvari na prstima.

I to je u redu. Ništa nužno nije u redu sa tehnikom. Osim kada sam bio na setu sa šminker Sabrina Rinaldi prošle nedelje (više detalja o tome uskoro!), Pokupio sam cool trik od nje da možda želite uzeti u obzir. (Pa, tehnički to je trik koji sam čuo od prije, ali nikada nije stvarno implementiran u svojoj rutini.) I to Trik je u tome.

Nanesite kremu rumenilo četkom!

Tako je. Umjesto da ga nanoseči na i spajajući ga sa svojim prstima, a četkica mogu vam dati bolju kontrolu i još ljepši krajnji rezultat.

Znaš kako ponekad svoj kremasto rumenilo možete pogledati način preterano. Ili samo off? Ja sam rumenilo ovisnik, tako da dobro poznajem taj problem. To je kombinacija previše proizvoda koji se pokupio prste, a zatim neprecizni miješanje da ubija plasman-to je samo tako lako gurnuti proizvoda izvan jabuke vaše obraze kada prstima. Često sam uhvatila sebe u ogledalu nakon jutarnje krem ​​rumenilo prst-aplikacija i morao obrisati neke gola koja prikrada na moje hramove ili preblizu nosu. To je bilo previše!

A četka pomaže vam izbjeći ovaj problem. Ne samo da imate bolju kontrolu nad količina proizvoda i njegov plasman (koji bi trebao biti samo na jabukama), nekako pomaže gurnuti proizvod pravo u kožu za najprirodniji efekt. Radim ovo već nedelju dana, i kunem se da je to istina.

load...

Kakav četkice za korištenje

Tako da je cijela razloga većina nas nisu radili ranije je vjerovatno zbog cijele sintetičkih protiv prirodnih čekinja stvar. U osnovi, TBPTB (The Beauty Powers That Be) stavio ovaj "pravilo" tamo da ćeš koristiti samo prirodne kose čekinje sa praškastih proizvoda, i sintetičkih za sve kreme ili tečnosti.

To su gluposti.

Svet je neće završiti ili ništa ako koristite prirodne kose četkom primijeniti kremasto rumenilo. U stvari, neki šminkeri, kao što su Greg Wencel i Amy Nadine, vole ga. Ja ne smeta da analiziraju svoju kolekciju četkom da otkrijemo koji su koji tip, tako da kažem, ne brinite previše o tome. Umjesto toga, eksperiment sa ovim različitim vrstama četkica da vidim šta vam najviše odgovara:

Običan rumenilo četkom

Stila # 1 Blush Brush, US28 €; kliknite ovdje da biste saznali više i kupovinu.

To je jedan imam i radi odlično. Možda mislite da bi pokupiti previše proizvoda, ali to zaista nije. Brzo DAB u svoj kremasto rumenilo paletu i imate dovoljno za početak izgradnje boju. (Sa kremasto rumenilo, najbolje je početi sa manje, a zatim sloj do željenog intenziteta.) Nisam siguran da li bi svi rumenilo četke ovo rade dobro iako-tražiti jedan to nije prevelika ni previše gusta.

A stippling četka

Sephora Collection Pro Stippling Brush, C42 € / US35 €; kliknite ovdje da biste saznali više i kupovinu.

Imam i ovaj jedan (i to radi za primjenu fondaciju ili rumenilo, ali mi ćemo se držati rumenilo temu danas). Možete prepoznati stippling četkom od crne i bijele kose-crne je prirodna, i gušće, a beli je sintetički i floppier. Stippling četke rade neverovatan za guranje proizvoda u kožu za gotovo brušenog efekt. Bele dlake pokupiti minimalnu količinu proizvoda i vi, dobro, naneli ga pred pritiskom malo teže popravi sa crnim dlake. Moja jedina zamerka sa ovim tipom četkica je da se baca kao ludi, tako da provjerite vaše lice vlasi kose prije izlaska iz kuće!

A fan četka

Laura Mercier Fan Brush, C35 € / US30 €; kliknite ovdje da biste saznali više i kupovinu.

Ikad zapitali šta dovraga da treba da koristite ventilator četka? Isto ovdje. U stvari, imam moj pohranjeni u "arhivi", jer nikada nisam ga koriste. Ali šminkera Jillian Dempsey preporučuje ventilatora za kremasto rumenilo, jer tanke dlake čine bešavne miješanje.

Kako ga primijeniti

Želite koristiti klasični trik smiling pronaći jabuke vaših obraza-oseća glupo, ali to stvarno radi! Kovitlaju i popravi proizvod oko, ali ne biti u iskušenju da ga povucite do vaše hramove osim ako ne želite izgledati kao klaun. (Nisam siguran koji je pokrenuo cijelu dijagonale mit rumenilo aplikacija. Koji rumenila gore stvarno?) Ne "lift" lice ili učiniti da izgledate mlađe ili šta god. To samo čini da izgledate kao luda žena koja nosi previše rumenila.

Slično tome, vi ne želite da vaš rumenilo da bude ni previše horizontalne, jer je to neprirodno previše. Iako ja mislim da to može biti slatko u letnjem da oponaša je Tinsi maleni opekotine prevlačenjem rumenilo preko mosta na nos. Samo se pobrini se stapa u dobro uklopljena, kružni oblik jabuke na jagodicama obraza.

Ako prejako, možete uzeti neki proizvod odvojen sa navlažena spužva:

Beautyblender šminke spužva aplikatora, C21 € / US19 €; kliknite ovdje da biste saznali više i kupovinu.

Brzo napomena o Beautyblender. Pitao sam Sabrina o tome, a ona je potvrdila ono što sam mislio: to je odličan alat za oduzimanje šminku, ali ne i stavljajući ga na. Ja Spritz rudnik sa maglom lica i zatim ga u moju kožu da sam se kao da sam primijeniti previše temelj, prah ili rumenilo i treba da stišati.

Krem rumenila da pokuša

Svi imaju svoje Faves, ali ću dati uzvik-ovamo da onaj koji Sabrina voli, klasični kabriolet Boja:

Stila Convertible Color, C33 € / US25 €; kliknite ovdje da biste saznali više i kupovinu.

Također možete primijeniti svoj omiljeni zatamnjena balzam za usne kao kremasto rumenilo!

CoverGirl Lip Perfection Jumbo usne Balzami, C8 € / US6 € svaki; kliknite ovdje da biste saznali više i kupovinu.

Samo škrabam ga na leđa ruke (ili čak spajaju dva ili tri nijanse) prije nego vrte se na četku i primjenu. Pokušao sam ga i to zaista proizvesti prekrasnom čistom pop boja-a možete doći do njega odgovara sa usne u istoj nijansi. Još jedan genije dojavu od Sabrina!

Zabava dodataka

Malo ističući akcija može dodati savršen završni dodir sa svojim Blush aplikacija. Kao što je Riki spomenuli ovdje, možete pritisnuti bilo blijedo, shimmer, boje šampanjca sjena duž vrhova vaših obraza da ih upaliti.

Ili, držati kremu temu ide i Nanesite malo kreme highlighter kao što je ovaj jedan od RMS Beauty (favorit šminker Sheri Stroh):

RMS Beauty Dnevni luminizer, C42 €; kliknite ovdje da biste saznali više i kupovinu.

Et voilà! Savršeno rumene obraze!

Reci mi:

Da li ste ljubitelj krema ili puder rumenilo? Ikada nanosi kremu sa četkicom-i ako je tako, koju vrstu? Koje su vaše omiljene krem ​​rumenila?

load...