Ljepota

Da li sami tretirate akne ili idite kod dermatologa?

Da li sami tretirate akne ili idite kod dermatologa?

Prema saopštenju koje je upravo stigao u mom inbox, samo 10 posto Kanađana potražiti liječničku pomoć za akne i drugim pitanjima kože.

I znate šta? Potpuno razumem zašto. Kao što sam otkrio u The Great Oil čišćenje Način katastrofa 2018. Godine, bilo je dosta da bude skeptičan kada je u pitanju akni praktičarima i njihov standard savjet za ovaj problem kože. A brzo re-cap za one od vas se sada pridružili: Pošto sam uvijek igra za igranje ljepote zamorac (ili barem Nekada sam bio), odlučio sam dati PK je prošle godine ići na osnovu stotina online svjedočanstva o tome kako omekšava kožu, briše pore i bore i općenito čini ten izgleda kao blizu besprijekoran kao što dobiva. PK uključuje čišćenje lice sa mješavinom ricinusovog ulja i ni maslinovo, jojoba ili neku drugu vrstu ulja.

load...

Nikada nije pojam "Epic Fail" bio tako odgovara. (Zbog čega postoji i mnogo toga da bude skeptičan kada je u pitanju narodne tretmane!) Iako sam imao nikakvih ozbiljnih problema kože za početak, infekcija koje je izazvao-nakon samo tri ili četiri pokušaja-bila tako teška da sam sebi tretirati i tražio medicinsku pomoć. I mahnito Google-u nadi da će pronaći nekoga, bilo koga, koji je znao kako da popravi sve što je učinio za moju kožu.

Srećom, stvari su prilično vratiti u normalu sada (više o tome u sekundi), ali ono što ostaje su neke prilično jake mišljenja o cijeli predmet konvencionalnih u odnosu na mainstream akni tretmana. Dozvolite mi da dijele.

Ako se nalazite u samostalni tretman CAMP, ti to znaš.

Samo zato što studija ne postoji, ne znači da ne radi.

Doktori vole studija. Ne mogu vam reći koliko puta sam razgovarao sa dermatolog koji je Psovali sastojak du jour samo zato što nije bilo objavljeno recenziranih papir u Annals of Dermatology. Dobro, uglavnom su u pravu-Postoji mnogo površno stvari u industriji lepote. Nadam se da u tegli i sve to. Ali, u isto vrijeme, to košta novca mnogo novca-za pokretanje studija, a ako nema novca da bude isključen predmet onda pogodi šta? Studija se ne dešava. To je razlog zašto mi još uvijek ne znamo mnogo o tome kako (ne patentirati) prirodni sastojci utječu na kožu. Po mom saznanju, nema studija na ulje jetre bakalara i akni, ali ja stalno prima svjedočanstva o tome koliko je pomogla koži ljudi. Ako to još niste vidjeli, pogledajte ovaj post za više Deets.

load...

Doktori da te propisati pilulu.

Ovo je samo moje mišljenje ovdje, ali mislim da se oralni kontraceptivi su daleko iznad propisanog. Čini se kao rješenje za sve. Loše kožu? Menstrualnih grčeva? Neredovne menstruacije? Ovdje-probati pilulu. Tu je bio veliki članak u Macleanovi prije nekoliko godina o reakcije i koliko žena traže alternative. Za kožu, znam da zaista može pomoći kod akni, ali to sigurno nije dugoročno rješenje-a jer dolazi sa neke prilično ozbiljne nuspojave dešava to bi trebao biti posljednji (ne prvi) resort.

Mnogi od njih vole Accutane.

Ovaj me vozi ludo. Ako mogu podijeliti svoje iskustvo? Tokom najgori mog PK katastrofa, bio sam vidjeti MD (ne Derm, um vas) na jednom od Torontu vrhu akni klinike. Nakon nekoliko tjedana na antibioticima, kad sam mu rekla da nisam viđala nikakvo poboljšanje ipak, on mi je rekao da "ako idu na posao, ne bi imali do sada" A ta bi moja jedina druga opcija biti šest -month tok Accutane.

Bio sam bez teksta. Koji su znali da je bacio u ručnik nakon samo dva tjedna i samo predao stvari iz kao bombone? U međuvremenu, rizici i nuspojave su toliko ozbiljna da kolektivne tužbe u SAD-u su bili uspješni. Kao što su pilule, mislim da je tretman u poslednjem mjestu, a na sreću, narednih doktor sam otišao u (pravi Derm ovaj put) dogovoreno. Rekao mi je da nisam bio na antiobiotics dovoljno dugo-šest tjedana je normalno vremenski okvir kako biste vidjeli rezultate-a pod njegovom brigom, PK stvar je samo loša uspomena sada. Ne mogu vjerovati da je drugi doktor bi propisana mi za kratkoročno infekcija kože samoizazvanom. A ja bih i dalje uzima to da nisam ponestalo tu kliniku!

Drugim oralnim lijekovi imaju neprijatne sporedne efekte previše.

Osim dva velika strašna koje sam gore spomenuo, tu su antibiotici i diuretika droga zove Spironolakton, koja je propisana off-label za akne zbog anti-androgen efekte. Njihove strane efekti mogu biti upravljati u kratkom roku, ali nisam baš siguran da je biti na njih za nekoliko mjeseci je dobra ideja. Antibiotici uništavaju vaše dobre bakterije uz loše. I diuretik svojstva Spiro oštećuju esencijalnih minerala i hranjivih tvari iz organizma.

Tematska rješenja mogu iritirati i isušuje kožu.

Mogu ipak sjetiti savjet drugog doktora da mi godina dana, kada sam pitao ono što sam mogao učiniti da se bavi šačica bubuljice bih se kao sat da se podudara sa mojim menstrualnog ciklusa. Ona savjetuje nanošenjem tankog sloja benzoil peroksida na cijelo lice, koje sam tvrdio je moja koža jako suha i peruta. "Pa, ti ćeš biti lisnatom onda!" je bio njen odgovor.

Hm, šta? Ja ne znam za vas, ali ja bih radije da imaju dva ili tri bubuljice. Ista stvar važi i za recept tretmane poput Retin-A. Čak sam pokušao, sumpor-based lijekove a pahuljica izaziva zove Sulfacet-R, koji je potpuno beskoristan prema Derm da na kraju mi ​​spasio kožu. Kada je vaš infekcija je vrlo duboko u pore (hvala PK!), Tematska rješenja jednostavno ne mogu dohvatiti.

Mnogo ovih tretmana su skupi-a ne može proizvesti trajne rezultate u svakom slučaju.

Ako imate dobar plan droga, onda, bilo na recept tretmana ne treba stavljati previše ding u torbicu. (Us samozaposleni tipovi nisu te sreće.) Ali, da li je neko primetio koliko je nova vrsta doktora kože imaju tendenciju da gura skupe laserskih tretmana, zajedno s proizvodima iz vlastite proizvode za njegu kože linije? To je možda malo sumnjivog ako mene pitate. Laserskih tretmana posebno. Dok ja znam iz prve ruke da mogu raditi čuda za druga pitanja na koži (nastavi čitati, a ja ću vam reći kako), za aktivne akne samo nisam uvjeren da će rezultati trajati. Najmanje jedan vrhu dermatologa koji također predaje na kanadskom univerzitetu potvrdio je ovo za mene.

Nijedna od ovih stvari postaju na uzrok akni.

I to me dovodi do glavnih Gripe o medicinskoj rješenja. Vreća trikova industrije ne uključuje ništa što zapravo liječi problem; to je sve o "upravljanju bolesti." I mislim da je to nesretna način gledanja na to jer je moj pogled na akne je da uvijek postoji osnovni razlog za to.

KAKO GOD. I dalje smatramo da MAINSTREAM MEDICINE može pomoći u.

Prirodne mogućnosti može učiniti samo toliko.

Kao što većina vas zna, ja sam ludak kada je u pitanju ulje jetre bakalara. Ne mogu ga preporučiti dovoljno-a dok uzimate pravo brend (zeleni pašnjak) i na pravi iznos (oko 1-2 TSP je ono što Weston A. Price fondacija predlaže) onda vjerujem videćete poboljšanje u bilo problema kože.

Ali to rekao, čak i podiže moja doza nije bilo dovoljno u borbi protiv podle ovlasti infekcije kože PK-zracima. Niti su desetak drugih kući lekove Pokušao sam preko mjesta kao što EarthClinic.com. (Da, ja sam ormar ljepote hipi.) Tada je stvarno je vrijeme da vidi profesionalac. Samo se pobrini da vidite stvarnu dermatologa, ne samo MD koji vam govori on / ona se bavi akni. I dalje žalim posjet, akne kliniku i primanje takvih loš savjet.

Ti doživljava psihičke patnje iz vašeg akne.

Ovaj koji sam Totes razumijem. Je ništa gore nego osjećaj kao da treba da se sakrije, jer vaše kože? To jednostavno ne valja. Problem sa ostvarivanju prirodnim opcija je da se može trebati više vremena da vidim rezultate. Bakalara ulje jetre potrebno je najmanje mjesec ili dva da pokrene proizvodnju postepenog poboljšanja, i radi stvari kao što su precizno lociranje sumnja alergije na hranu putem eliminacije dijeta također treba vremena. Međutim, neki ljudi su očajni za brzu Fix SADA. Kontam. Čak iu mom stoje stvari nisam bio spreman da čeka ga, tako da nije bilo sumnje da ću uzeti antibiotike zajedno sa mojim ulje jetre bakalara. Tako da mislim da kratkoročni lekove definitivno imaju svoje vrijeme i mjesto, kako bi se ti na nivo na kojem možete istražiti i druge (sigurnije) opcija.

Ti si u riziku od ožiljaka.

Najgore prisutne da akne ostavlja iza sebe sa nekim ljudima su oni duboki led-pick ožiljke. Iako resurfacing laseri su sve bolji i bolji u bave s njima, to je najbolje da se ne dodati da problem u svoj život na prvo mjesto. Tako da sam u potpunosti podržavaju medicinske intervencije za sprečavanje problema iz pogoršava. U mom slučaju, imao sam drugačiji problem: post-upalni pigmentacija, što je samo promjena boje kože umjesto pravi ožiljak. Laser rješenja za to su prilično brzo i sjajno. Ja sam par krugova VBeam vaskularnih laser sa mojim Derm i to stvarno napravio razliku.

Reci mi:

Jesi li ti sebe koje tretira kada je u pitanju akni i / ili drugim pitanjima kožu? Ili voliš glavom pravo u ured dermatologa? Ono što akni je radio najbolje za vas? (PS: Ako niste pokušali ulje jetre bakalara, ovo je put u post kad sam gurati da na tebe Samo zato što želim pomoći..)

load...