Ljepota

Da li je fondacija Clé de Peau sjajna kao i njegov kultni korektor?

Da li je fondacija Clé de Peau sjajna kao i njegov kultni korektor?

Cle De Peau Radiant tekuća podloga

Prilično sam demokratske o mom kozmetičkih proizvoda, te će rado koristiti drogerija makeup-vidjeti ovdje, ovdje i ovdje za neke nedavne primjere-u uz high-end.

load...

Ali kad god me neko pita: "Da li je Cle De Peau korektor stvarno živjeti do hype?" Moram odgovoriti: ". Apsolutno" 

Što me boli, jer ko želi da se zaljube u 70 € korektor? Nažalost, to se dešava da je Bentley od prikrivaĉe; jedan od rijetkih kultnih kozmetičkih proizvoda koji ne preko-obećanje i pod-isporučiti. Jednom kad te Cle De Peau, vi i vaši korektor igra neće osvrnuti.

I tako, kada sam čuo da je brend ove godine-a Radiant tekuća podloga -Hteo sam u pokretanju tečnost temelj. Isto bešavnih i savršeno podudaranje pokrivenost, uz blistave, kompleks vlage za stabilizaciju i SPF 24 za zaštitu? Da da da!

Ovdje je spoljnoj ambalaži:

Unutra, boce imaju taj potpis odraz kapa (to je Hella teško držati otiske prstiju od, ali oh dobro):

Ono što sam našao alarmantno u početku je bilo kako zapaliti boce osjećati. Kao, ti si zabrinut nema dovoljno proizvod tamo, i da je vaš novčanik se dodatno kažnjava. 

Srećom, to je samo zato što je napravljen od plastike, a ne staklo. Ti i dalje dobijamo standardni 30 ml. Uh!

Za ispuštanje temelj, tu je higijenski pumpa:

Ono što izlazi je tečnost koja se nalazi na tanji strani, vrlo "mazanje", ali i dalje visoko pigmentirana. To nije baš tanak kao, recimo, Make Up For Ever lice i tijelo, ali ni blizu debljine tipična kremastog temelj. Što je dobra vijest, u mojoj knjizi-ja sve o laganom, pokrivenost prirodnog izgleda, a zatim se vraća u i spot za ispravljanje nepravilnosti sa korektor. (Cle De Peau korektor. Hehe.)

load...

Postoji 12 nijansi, u organizaciji prema istom klasifikacije boja koja se koristi sa korektor:

  • I predstavlja Ivory, a postoji samo jedna nijansa, I10. 
  • B stoji za Bež, i tu je (od svjetlo do tamno) B10, B2o i B30. 
  • Bf je skraćenica za Bež sajam, a tu je samo jedna nijansa, BF20.
  • O zalaže za Oker, a tu je i O10, O20, o3o, O40, Ø50 i O60.
  • WB je skraćenica za Warm Beige, a tu je samo jedna nijansa, Wb20.

Iskreno, mislim da je sve ovo super-zbunjuje, tako da je vjerojatno najbolje da odem odgovara lično na kontra! 

Ja sam u početku poslao O30 pokušati, što je previše tamna za mene, pa onda potpuno mi je poslao tri "10s" pokušati: I10, B10 i O10. Evo uzorke za usporedbu:

I10 i O10 radio najbolje za mene, posebno I10, koja je frakcija lakši i neutralan; Mislim da ga čini pokrijem svoje crvenilo najbolje. Za usporedbu, B10 je sasvim ružičasto, dok O10 je na žutoj strani. 

Nivo pokrivenosti je svjetlo do srednje, a budući da je na sheerer strane, mislim da imam malo više manevarskog prostora sa bojom-uparivanje. Evo što O10 izgleda pomiješan van, tako da možete dobiti osjećaj za teksture:

Što se tiče sjaja, nisam se mnogo toga iz ove fondacije (koji sam zahvalan za); to jednostavno daje prirodno usavršio izgled kože ništa blistavo ili iritantno rosne o tome. Volim da tečnost suši do ništavila, tako da ne mogu ni to osjetiti na vrhu vaše kože. Nešto magično se dešava u roku od minutu ili dvije aplikacije, gdje se samo topi u pravu.

Dugotrajnost je bio dobar četiri ili pet sati prije nego što mi treba dodir-up, a neki upijajući, što je oko standard za mene ili samo malo bolji od standardnih.

Jedina stvar koja mi se ne sviđa ovaj temelj je njegova teška, nekako "stara-dama-ish" miris. Uh, zašto brendova DO to ?! Barem ne rasipa prilično brzo, a ne ostati sa tobom tokom dana. 

Pa šta da kažem? Žao mi je što ti ovo radim, ali to temelj je 125 € dobro proveo.

Gdje kupiti

Nađi Cle De Peau Radiant Fluid Foundation online na:

  • Nordstrom
  • Neiman Marcus
  • Bergdorf Goodman
  • Saks Fifth Avenue

Gdje kupiti

Da li ste Cle De Peau korektor fan? Jeste li isprobali ove fondacije? 

load...