Ljepota

Da li bi Dior BB krema trebala biti sledeća lagana osnova?

Da li bi Dior BB krema trebala biti sledeća lagana osnova?

Otkako Target napustio Kanada, i moj voljeni Pixi H2O SkinTint sa njim (sob!), Ja sam bio u potrazi za sličan lagane šminke kožu. 

Vrsta koja oseća kao da se ništa na vašoj koži i suptilno ujednačava ten, bez tipičan izgled temelja, odnosno teške ili makeuppy. (Nije riječ, ali ja idem s njim.)

load...

Najnoviji kandidat za zamjenu je Dior Diorskin Nude BB krema -koji nije novi proizvod, ne, ali novo za mene. Kako sam ga previdili ranije, ja ne znam. Mislim da sam propustio!

Dolazi u četiri nijanse *, i vidi kako je lepa:

* U stvari, postoji neka novost. Četvrti hlad, 025, ovogodišnji je pored porodice, a nalazi se između 002 (Light) i 003 (Medium). Tu je i O01 (sajam). Ne znam zašto 025 ne dobije ime, samo broj. Teško fer.

Baš kao Pixi, proizvod dobiva odustati od pumpe, koji volim. (I do sada, čini se mnogo bolje, kao Pixi začepljen mi pola.)

Tekstura je kremasta ali tečnosti. Ne bih opisao kao gel-poput. To je više kao razrijeđen-down temelja, tako da više mazanje i blendable.

Jedna stvar koja mi se ne sviđa je to što je tako teško mirišljave. Zašto Dior uradio? Ali barem, to nije tako odbojno kao što sam pronašao Diorskin Nude Air serum da bude, što nisam mogao koristiti samo za miris razloga. Jednom kada je to na, ne primijetiti.

Ovi su sastojci. Ne voli da je do sada tamo alkohol. Također imajte na umu da je to samo SPF 10, tako da bi trebalo nositi druge zaštite sa ovim.

Aktivni sastojci: titan dioksid 2,19%; Neaktivni Sastojci: Voda, metil Trimethicone, dimetikon, alkohol, PEG-9P Polydimethylsiloxyethyl Dimetikon, Butylene glikol, fenil Trimethicone, Isododecane, Acrylates / Dimetikon kopolimer, Silica, glicerin, Phenoxyethanol, Aluminij hidroksid, dimetikon / Vinyl Dimetikon krospolimer, Mica, natrij Myristoyl glutamat, stearinska kiselina, Disteardimonium hektorit, tokoferil acetat, Camellia Sinensis Extract, propilen karbonat, Tetrasodium EDTA, Parfum (Fragrance), maltodekstrin, BHT, Aspalanthus Linearis ekstrakt lista, sericin, linalol, limonen, butilfenil metilpropional, Hibiscus Sabdariffa ekstrakt cvijeta, Rhodochrosite ekstrakt, Malva sylvestris (Mallow) ekstrakt, hidrolizovani Linseed ekstrakt, Citronellol, Balantines Roxburghii ulje sjemenki, limunska kiselina, kalijev sorbat, sorbinska kiselina, Ajuga Turkestanica ekstrakt. Može sadržavati: Bizmut oksihlorid, željezo oksid, titan dioksid

load...

Evo kako su četiri nijanse usporedbu:

  • 001: Sajam s blagim ružičastim tonovima
  • 002: Light sa žutim tonovima
  • 025: Srednji sa tonovima marelice
  • 003: Srednji sa ružičastim tonovima

Dakle, nekoliko pitanja. Prvo, oni zanemareni svi ljudi koji su tamniji od srednje. Dakle krećemo, šta da se vidi ovdje.

Drugi potencijalni problem je što ima dosta roze u ovom opsegu, sa izuzetkom Light 002, što je više žuta.

Hladu koji je radio najbolje za mene bio je vrlo najlakši, Fair 001. Uvijek sam našao da bi prikrio moje crvenilo, radi bolje ići na opciju lakših u pukom temelj umjesto odgovaraju tačno-ja učiniti isto sa Laura Mercier ovlaživač u boji kao dobro. Ali, ja ne bih to u nešto s više pokrivenosti, ili će to izgledati previše paste / krede.

Evo Fair 001 na mene, sa korektor i puder tek treba dodati za mjesto dotjerivanje.

Iako je sajam 001 naginje roze, a koža mi je vjerojatno više neutralan, između roze i žute, mislim da radi dobro i ja sam bio jako zadovoljan sa bojom, pokrivenost i završna obrada. (Light 002 samo mi ne daje toliko crvenilo-prikrivanje, jer je tamnije.) 

Mislim da ovo izgleda jako prirodno i ne osjećati masnu ili izgleda kao šminka na koži. To je možda Tinsi malo ljepljive na dodir u početku, ali da definitivno odlazi brzo.

Ako ste jedan od dva najlakši nijanse, a vi uživajte u čistom osjećaju i završiti kao i ja, onda mislim da ćete biti vrlo zadovoljni ovim. 

Ali, 025 i 003? Nisam baš siguran. Oni izgledaju strašno Orangey-ružičaste do mene, koji se obično kreće uzbunu. Ja bih ove kompanije će učiniti više neutralan ili žuto-based opcije. A opet, ako su kao praštaju kao roze-tonirane Light 001 na mene, onda možda će biti u redu!

Gdje kupiti

Evo gdje pronaći Dior Diorskin Nude BB krema: 

  • Kanada: Sephora, Nordstrom, Hudson Bay
  • SAD: Sephora, Nordstrom, Neiman Marcus, Amazon.com
  • Velika Britanija: Selfridges, Harrods

Neka vaše Say

Da li ste pokušali Dior BB krema? Koja nijansa nosiš?

load...