Ljepota

CC kreme uskoro dolaze, a evo šta bi trebalo da znate

CC kreme uskoro dolaze, a evo šta bi trebalo da znate

Možeš li verujem da je prošlo samo godinu dana jer je BB krema pomama počeo u Kanadi? Znam to jer sam napisao članak za ELLE Kanada o njima u ovom trenutku prošle godine, a ja posebno sjećam se da smo imali jedva bilo opcije proizvod fotografirati. (Što je bilo u redu bila je to priča trend, i željeli smo biti prvi mag da isporuči ekskluzivu.) Tada, jedino BB Kanađani moglo kupiti bilo iz MAC, dr Jart (preko Sephora.com) i nekoliko podmukla uvoza na Pacific Mall.

load...

Sada, stvari su postale pomalo lud. Koje marke nema BB krema ovih dana ?! Osim onih koje sam prvi put pisali ovdje, mislim da vjerojatno imam najmanje 10 novih u bin mom stolu za ispitivanje. Biggest.Beauty.Trend.Evah!

Ali znate šta: Kuglice su službeno stara vest. Novi klinac na blok CC kreme -koji, ako možete verovati, trebalo da bude još bolji. Moj prvi CC uzorak test treba da stigne za koji dan, a ja ne mogu čekati. Evo zašto.

Ono što je CC krema?

U redu, tako da znate kako BB krema je počelo kao "mane melem", ali sada (točnije) se obično naziva "Beauty balzam?" Pa, CC je na sličan način nejasan ali mislim da je najbolji opis je "kontrola boje" ili "korekcija boja" kremu.

Koja je razlika između BB krema i CC kreme?

Prva stvar koju trebate znati je da CC kreme učiniti sve što je BB može učiniti. Dakle, oni se ponašaju kao hidratantne kreme, prajmer, iluminator, temelj i (obično) za zaštitu od sunca, sve u jednom prilično malo cijevi.

Međutim, s CC ćeš dobiti više korektivne sastojaka da pomogne i van i uljepšati svoj tonus kože, kao i borbi protiv znakova starenja. (Jupi!) Takođe ćeš dobiti bolju pokrivenost-a korist koju, kao što ću biti prvi koji će ukazati, ponekad nedostaje sa BB-a. Dakle, boja ćete dobiti će biti malo više osnova nalik, ali ipak je čista i prirodnog izgleda.

Najbolje od svega, KC tvrde da su mnogo lakši od BB-a, kao i ulja. Dakle, to je veliki bonus ako ste na sjajne ili kožu sklonu strani kože. Ili ako jednostavno želite da sloj CC na vrhu vašeg redovnog hidratantne kreme i SPF, i ne treba baš nivo hidratacije da je BB nudi.

load...

Zvukovi zadiviti, zar ne? So.

Koje marke prave CC kreme (i kada)?

Prvi stiže u Kanadi će biti u decembru ili januaru, a to je od Juice Beauty:

To se zove Stem Cellular Repair CC krema, a ja sam ekstra uzbuđen da je to prirodan proizvod sa svim ovim pogodnosti! Oni nazivajući je 12-u-1, to čini toliko stvari. Ključ one koje biste trebali znati o uključiti večernji izlazak tonus kože, popravljanje oštećenja DNK, štiteći sa hemijskim bez SPF 30 i pružanje mineralnih zatamnjena pokrivenost. Za 42 €, to je sjajno vrijednosti. I pogledaj: oni koji već uzimaju unaprijed narudžbe na svojoj web stranici.

Sledeći što se priprema je od Olay. Upoznajte ukupnih efekata Tone Ispravljanje ovlaživač sa zaštitom za sunčanje:

Mi ćemo morati miran dok februar za ovo, ali to bi trebao biti vrijedan čekanja. Iako to nije izričito sebe naziva CC na etiketi, ja sam dobio potvrdu od Olay ljudi da će biti to marketing kao takav-i to je zato što sadrži Definity ton-poboljšanje sastojaka, SPF 15 zaštitu i prozračan obojeni pokrivenost. Koji zadovoljava definiciju CC, zar ne? Jedino što me zanima je nivo pokrivenosti. Ostale Olay za njegu kože / šminke hibrida koje sam pokušao u prošlosti bili na čistu stranu, pa me zanima kako će ovo izvesti. To je rekao, cijena je pravo za prod sve-u-jednom: to će biti samo 32 €.

UPDATE: Word samo u iz Olay tim da će to, u stvari, reći "CC" na ambalaži (sam ažurirao šut proizvod gore). I to će biti dostupan u dvije nijanse: sajma Light i Light na Medium.

Treći brand koji samo možda izlazi sa CC kreme u Kanadi je Chanel. Oni već imaju ovaj dostupan u Aziji:

Ma molim vas lepo, Chanel, donesi ovo tu za nas! Moje PR kontakt ne može reći za sigurno, ali pretpostavljam da postoji dobra šansa da ćemo to vidjeti u prodavnicama u nekom trenutku prije kraja 2018. Također? To sa tim duplim C stvar, CC krema je nekako savršen proizvod za Chanel da se uključe u. Samo kažem.

Riječ na ulici je da Clinique ima CC u radovima kao dobro. Avaj, još uvijek Deets.

S druge marke koje čine KC u azijsko-Rachel K, iFiona i Tiannuo-samo su dostupni na internetu. Ali, znajući koliko je velika BB dobio, to bi moglo promijeniti uskoro!

Kako se primijeniti CC kremu?

S obzirom da je poenta CC isporučuje aktivnih sastojaka u kožu, to je još važnije nego što je bilo sa BB krema koja se primjenjuju na proizvod po licu umjesto spot slatkiše (kao što možete učiniti sa redovnim temelj ili korektor ).

Koristite oko iznosa četvrtinu veličine i umasirajte ga po licu vrhovima prstiju, stapa stvarno dobro. Kao i kod BB, pratiti s korektor i / ili u prahu da ispravi sve preostale nesavršenosti. Zapamtite, KC (i BB-a) može učiniti mnogo, ali oni ne mogu sve!

Treba pokušate CC kreme?

Ako već voliš BB krema, onda da, preporučujem dajući CC a go jednom ove nove kategorije postane dostupan. Onaj all-in-koncept je velika prednost-a koji ne bi želio više sastojaka kože prolepšavajuće u šminku? CC će takođe biti odličan izbor za vas ako imate masnu kožu ili akne, i / ili ako ste našli BB nije imala dovoljno pokrivenost.

Jedna stvar Nisam siguran o tome je samo kako će te raditi na tamnije puti. Sok Ljepota i Olay KC dolazi u dvije nijanse, ali nisam siguran koliko dobro tzv "srednje do tamno" nijanse zapravo radi. Kao i kod svakog tena šminke, moj savjet je da probate prije nego što kupite. Ili se drži sa BB poput Maybelline New York, koja ima širok asortiman boja.

Reci mi:

Jesi li uzbuđen zbog CC kreme? Ili se zalažeš sa BB kremama thankyouverymuch? Šta ti sada koristi na koži (i ljubavi)?

load...