Ljepota

Avène triacnéal je donja, mlađa verzija retin-a

Avène triacnéal je donja, mlađa verzija retin-a

Avène TriAcneal sadrži retinaldehid, a dostupan je bez recepta.

Ponekad, spor i stabilan osvaja trku. Ili barem kada je u pitanju njega kože. Dakle, mnogi od vas su znatiželjni o Retin-A za liječenje fine linije, pigmentacije i breakouts Ali ja ću biti prvi koji će priznati da to nije lako za korištenje. (Zbog čega se ova poruka, uz primjenu napojnice, nalazi se na preko 300 komentara i brojanje.)

load...

Lično sam se pravo off Retin-A tokom oštre kanadske zime, kada je moj već osjetljivu kožu još je sklona crvenilu i iritacije. Umjesto da svake noći da ga koristi, sam naizmenično sa tom malom se cijev ne-Avène TriAcneal.

Sad, možda ste prošli pravo na do kada ste vidjeli proizvod na apoteke, zahvaljujući riječ "akne" (ili akne, tako francuski) u imenu. Ali vi ne moraju da se bore sa aknama kako bi ga koristiti. To je retinaldehid i glikolnom kiselinom izmišljotina koje mogu dati vašoj koži mnoge iste pogodnosti kao i da ćeš dobiti od Retin-A, samo sa manje iritacije.

Što je Retinaldehyde?

Retinaldehid je vitamin A derivat, baš kao i ostali članovi porodice retinoid, retinolska kiseline (tretinoin ili aktivni sastojak Retin-A) i retinol (najčešći over-the-counter retinoid, što ste vjerojatno vidjeli u proizvodima iz RH i Neutrogena).

Očigledno, znamo da je recept čvrstoće retinolska kiselina (Retin-A) je najjači i najefikasniji oblik tematskih vitamina A. Retinaldehyde dolazi sljedeći: ova studija 2001 utvrdio da je efikasniji od retinola, iako oba su dostupna preko brojač.

Šta više, 1998 studija je pokazala da retinaldehid ima uporediv efikasnost u retinolska kiseline, dok stvarajući ne (ili minimalno) iritaciju kože. To je glavni!

Retinaldehid također nije fotosenzitivnoj, tako da neće izazvati oštećenja od sunca (kao da morate brinuti o sa Retin-A). Iako, i dalje ćete želite koristiti za zaštitu od sunca na otvorenom, bez obzira.

load...

Mislim da retinaldehid je malo sigurniji od retinolska kiseline, koji je ove studije, a alarmantno naći izazvalo značajne razlike u smrtnosti u odnosu na placebo. Osim toga, možda želite da unazaditi korištenje retinolska kiseline retinaldehid ako imate bilo kakvih problema sa metabolizmom (štitnjače), kao droge kao što su Retin-A može ometati apsorpciju vitamina A do mozga, endokrinih žlijezda, jetre i bubrega. Postoji više informacija o tretinoin toksičnosti ovdje.

Druge korisne sastojke u TriAcneal

Osim retinaldehid, drugi biggie u ovom proizvodu je glikolna kiselina, koja daje koži blagi piling za poboljšanje tonusa i teksture. (To će također pomoći bilo crvene oznake nestati brže.) Neki dermatologa misle glikolna kiselina je kao efikasan anti-aging sastojke kao retinolska kiselina.

TriAcneal sadrži umirujuće agentima da ne dobijete u pravo Retin-A: patentirani Avène sastojak zove Effectiose koji pomaže minimizirati bilo iritacije, a potpis umirujuće Avène termalne vode.

Kako se koristi TriAcneal

Kao što možete vidjeti iz fotografija gore, cijev je prilično mala i staje na dlan vaše ruke. (To je samo malo manja od redovne cijev na recept Retin-A).

No, dobra vijest je samo treba koristiti količinu veličine graška.

Kao i sa Retin-A, želite primijeniti ga na čiste, suhe kože. Vlažnu kožu općenito povećava stopu penetracije, a samim tim i iritaciju. U zavisnosti od toga koliko su osjetljivi ste, možda ćete biti u redu da se prijave na TriAcneal odmah nakon pranja vaše lice i tapkajući osušite peškirom, ili možda želite da čekati 10, 20, 30 minuta biti na sigurnoj strani. Opet, tu je već manje šanse od iritacije načinom na koji ovaj proizvod je formuliran.

Poput Retin-A, trebalo bi primijeniti samo TriAcneal noću. (Pročitao sam neke mišljenja preko u Makeup Alley, a mislim da je razlog možda ne bi radio za neke ljude je da su to dva puta koristeći jedan dan.) Osim toga, krema je malo žućkaste boje i osjeća pomalo ljepljiv, tako da neće biti ugodno iskustvo prolazi kroz dan sa ovim na licu.

Upute da kažu da se izbjegne područje oko očiju, ali sam imao dermatolog mi kaže da Retin-A može se nekada ako ga tolerirati, pa pretpostavljam isto važi i za retinaldehid. Ako niste ljubitelj crepey ispod očiju izgled koji se može razviti, odbij na manje česte upotrebe tamo.

Rezultati očekuju od TriAcneal

Kao što sam rekao, ja mijenjati moje korištenje ovog proizvoda sa svojim redovnim Retin-A. Da bi mogao probati svake noći, ili svaka dva ili tri dana, ovisno o tome kako vaša koža izgleda i osjeća. Našao sam nema razlike u učinkovitosti, a koža mi je sretniji jer ne dobiti piling i dalje se bore sa od noćnih Retin-A upotrebu.

Alternativno, možete samo napraviti TriAcneal svojim noćnim proizvod, iako znamo da moraš mu dati šest do osam sedmica redovnog korištenja prije nego što vidimo promjenu. To će biti sporiji, više postepeno poboljšanje u odnosu na whammy da je retinolska kiselina, ali ćete dobiti novi, poboljšani tonus i teksturu kože; bilo nepravilnosti i crvene oznake treba da riješe brže.

Ako misliš da si previše osjetljiva za čak TriAcneal, onda ste mogli probati retinaldehid u Avène je Ystheal, anti-aging linija. Ja osobno više volim dobiti glikolnom i retinaldehid kombo u TriAcneal, ali Ystheal ima jako dobre kritike.

Javite mi što mislite!

Neka vaše Say

Jeste li pokušali TriAcneal ili Ystheal? Ili je retinolska kiselina / tretinoin uvijek anti-aging sastojak izbora? Spotted bilo koji drugi proizvodi za njegu kože koji sadrže retinaldehid?

load...