Ljepota

6 najčešćih sastojaka za usne Balm koji izazivaju suhe usne

6 najčešćih sastojaka za usne Balm koji izazivaju suhe usne

Mislim da si "ovisnik" na balzam za usne? Možda ćete samo imati osjetljivost sastojak. (Foto: anfhoang)

U posljednjih nekoliko mjeseci, ja sam bore najluđe, najdosadnije slučaju suhe, utegnuta, bolan, piling usana. Malo je problem kada svoj posao uključuje uzimanje slike ovako.

load...

Isprva, krivio sam to na potpuno prirodan proizvod za usne sam se testiranje. 

Ali onda sam shvatio moje usne i dalje nered, čak i kada nisam koristio ga u nedelja. U stvari, nisam mogao ni odrediti bilo koji balzam za usne ili ruž za usne kao izvor, jer sam ih stalno prebacivanje se za potrebe ovog bloga. Bez obzira na ono što je bilo u mojoj rotaciji, ja ipak imala ispucale usne.

I onda sam postao uvjeren sam imao neku vrstu nedostatka vitamina. Što bi bilo čudno, jer sam redovno pratiti stvari Cron-o-metar i obično udario ili prelazi svaku nutritivne cilj.

Na kraju, prije nekoliko sedmica, shvatila sam. Ja sam alergičan na. Vitamin E! A možda i nekoliko drugih sastojaka obično nalaze u usne balzama. 

Kako se ispostavilo, mnogi usne proizvodi sadrže alergene i iritanse koji završavaju nastavljanje vrlo probleme pokušavamo tretirati: suhoće, piling, pucanje i ljuštenje. Lud, zar ne? 

Ako i ti, su patili od ispucale usne koje nikad ne izgledaju da ode, jedan od ovih sastojaka može biti krivac:

1. Vitamin E

Skoro svaki balzam za usne etiketa sam pogledao sadrži neki oblik vitamina E. Gust, ljepljiv ulje, ti bi shvatio da će biti savršen za usne hidrator. Ali to nije za svakoga. 

Ova studija Dermatohirurgija otkrili da 33 posto pacijenata razvio kontaktnog dermatitisa od primjene tematska vitamina E. Kontaktni dermatitis Institut navodi i vitamin E (DL-alfa-tokoferol), kao jedan od najčešćih alergena. Oni imaju cijeli fact sheet na njemu, kao i ovaj video:

load...

Za one koji nisu osjetljive, lanolin može biti velika. Dior creme Abricot, na primjer, sadrži lanolin i moj najomiljeniji zanoktice krema na svijetu. (Čujem da neki ljudi koriste čak i da je na usnama!)

Međutim, usne nemaju ulje žlijezde i može biti više reaguju na to. Dr. Sharon Jacob smatra lanolin "značajan alergen," i na "A-listi" top alergena. Evo njene vid:

Ostali sastojci miris / aromu paziti uključuju mentol, kamfor, eukaliptus i limonen.

6. Krema za sunčanje

Ako ste posebno vrijedni oko uvijek nosi SPF na usnama, koji bi mogao biti uzrok hroničnog pucanje, barem ako koristite proizvode koji štite sa hemikalijama, a ne minerali. Studije kao što je ovaj u Photodermatology, Photoimmunology i Photomedicine identificirali kemijske kreme za sunčanje kao uzrok alergijske reakcije na koži.

Oksibenzon (poznat i kao benzofenon-3), octinoxate, avobenzone, octisalate i octylcrylene su riječi teško izreći izbjegli na etiketama.

Umjesto toga, izaberite usne balzama sa mineralnim sunblocks kao što su cink oksid i titan dioksid, koji ne bi trebalo da vam dati bilo kakve probleme.

Šta uraditi ako sumnjate da je alergena

Ako ste alergični na neki sastojak, znakovi kao što su suhoća, stezanje, perutanje i ljuštenje treba treba da se pojavi u roku od nekoliko dana tvojih usana što kontakt s njim. Međutim, također je moguće da se razvije alergija na neki sastojak ste bili izloženi mnogo puta ranije. (Još jedan razlog zbog kojeg sam mogao da shvatim moje vitamin E stvar. Ja sam bio koristeći taj ulje za dvije godine ranije!)

Jedini pravi način da se identificiraju bilo koji alergen je eliminacijom. Kada dođe do pucanje, a ne čini se da odgovori na balzam za usne (niti da li si provodio sate u teškim vremenskim), onda bi trebalo da prestanu da koriste sve usne proizvodi za najmanje nedelju dana ili više, tako da vaše usne mogu zaraste. 

Zatim, ponovno uvesti svaki sastojak nazad, jedan po jedan, uz napomenu da li izaziva nikakvu reakciju. Neću lagati. Ovaj deo je izazov, jer mnogi ako ne i većina usne balzami sadrže mješavinu navedenih alergena.

Balzam za usne Preporuke

Naravno, ovo je krajnje subjektivan, ali neki usne balzama koje treba razmotriti uključuju:

  • Fresh Sugar tretman za usne: To nikako nije savršen, jer nema sadrže mnoge od navedenih alergena. To je rekao, to me nikada nije dao probleme. Možda zato što ima toliko drugih hranjiva ulja?
  • L'Occitane 100 Percent Pure Shea maslac: Jedina stvar ovdje je shea maslac. To je to! Jako mi se dopada mat teksture daje, što je odlično za nošenje ispod ruževe.
  • Pixi Shea maslac balzam za usne: Ne bih rekao da je to super-hidratantni, ali daje pristojan tanak sloj vlage i mi ne momak. Također dolazi u zatamnjenim verzije, koji su svi odlični.
  • RH Enydrial Repairing usne: Katrina kune ovaj!
  • SW Osnove Vegan balzam za usne: Ovaj brend je posebno poznat po svojim listama minimalističkim sastojaka. Okus kakao bi bio najsigurniji ulog.
  • Dr Roebuck usne: Definitivno će biti moj sljedeći kupovine. Makadamija ulje čini vrlo perspektivan!
  • Chanel Hydra Beauty hranjiva njega za usne: Ovo je nova verzija stare Hydramax, koju sam obožavala. A razmetanje, ali proklet ako Chanel ne čini jako dobar balzam za usne.

Možda ćete biti u iskušenju da ide za proizvode teško na vazelin, mineralno ulje ili čak čisti vazelin. Nažalost, oni mogu i dalje biti sušenja, jer su zaključali drugi iritansi duboko u kožu, a istovremeno blokiraju zraka i vlage. Kao što je ovdje objašnjeno, imam ozbiljnih problema sa naftnim derivatima u cjelini: neke komponente ne mogu se metabolizira nakon što se apsorbira u tijelo, a oni su samo tako prevladava u industriji lepote jer su jeftino! Polinezasićenih (PUFA) ulja nisu idealni ni iz tih razloga. 

To je rekao, potpuno se da ćete možda morati da se oslanjaju na naftne ili polinezasićenih masnih kiselina balzam, samo da bi se kratkotrajno olakšanje-znam da moram!

Zaključak

Ako postoji neko drugi tamo koji bi mogli biti zbunjeni kao što sam bio preko hronični slučaju ispucale usne, nadam se da ova lista će Vam pomoći da se. Kao što sam rekao, bio sam zaista počeo da mislim da sam imao skorbuta ili nešto (hehe), jer postoji toliko mnogo članaka online o ishrani što je uzrok ružnih pucanje. Ispostavilo se, problem je bio vrlo jednostavan-to mi je samo trebalo vremena da ga dijagnosticirati kao prokleto vitamin E! 

Uz ovaj spisak najčešćih alergena, trebalo bi biti u mogućnosti da mnogo brže shvatim neke stvari. Reci mi:

Da li se hronični ispucale usne? Možete li biti alergični na jedan od ovih sastojaka? Koje su vaše omiljene usne balzama?

load...