Ljepota

5 najboljih volumena frizura za finu kosu

5 najboljih volumena frizura za finu kosu

Halo, kolega ne tako ponosni članovi fino, stan, klizav, über-ravna kosa klub. Naša tip kose, to je teško.

Ali, ako mislite da imate prihvatiti, rekao je nedostatak volumena kao prirodno stanje stvari, razmislite još jednom. Ti ne znaš. Ali ti i ne moraju da se posvete sati i sate vremena stajling (čitaj: bori s tim) da dobijete mizernih količina organ, bilo.

load...

Imam pet go-to volumena frizure u svom repertoaru da želim danas podijeliti s vama. Oni su vrlo brzo i prilično jednostavan zahtijeva nikakva posebna skillz ili izmenite nešto figara i kose snimke. I što je najvažnije, oni rade! Ja sam ih čak i modeliranje da to dokaže.

Naravno, voluminozne kose uvijek počinje u tuš, pa se potrudite da shampoo i stanje prvi zapremine proizvoda, a zatim pripremite sa pravom oblikovanje dok vaša kosa je još uvijek vlažna. Idemo!

Skakanje Blowout

Ovo je moja verzija fancy salon eksplozija. To je još uvijek pravo, ali to je ravna kosa koja ima skok i zvuka. Oba vrlo dobre stvari. I možete to učiniti!

 1. Sprej za volumen magla na vlažnu kosu od korena do vrhova za sve-over popunjavajuće efekt. (Koristio sam John Frieda® Luksuzan Volume Fine Full Blow izvlačenje.)
 2. Takođe, na vlažnu kosu, sprej root booster blizu skalpa da pomogne u stvaranju lift na kruni. (Koristio sam John Frieda® Luksuzno Volume Root Booster Blow Dry losion.)
 3. Isfenirajte šiške (ako ih imate) prvo sa okruglom četkom da ih podići od lica i stvoriti lijep oblik. Flip glavu naopako da se osuši na ostatak kose.
 4. Kada se osuši, uspravno ponovo okrenite glavu i koristiti okrugle četke za oblikovanje rožnatom sloju, tako da se krajevi su tiho okrenuo pod. (Želite da blast valjanih-up kosu za nekoliko sekundi sa kosu, tako da drži.)
 5. load...
 6. Koristite četku da opereš kosu u svoju konačnu glatko oblik.
 7. Opcija: Za malo više volumena, možete razmršivanje korijene nekih od ispod slojeva sa svojim veslo četkom.

Lako Waves

Ne mogu dokučiti navijanja sa željeza? Nema problema. To je zapravo način lakše samo baciti kosu u vrućim valjci za stvaranje mekom, labav valova.

 1. Dozirati količinu jaje u obliku slova Mousse kroz vlažnu kosu od korena do vrhova. (Koristio sam John Frieda® Luksuzno Obim Zgrada Mousse.)
 2. Flip glavu naopako da isfenirajte kosu.
 3. Kada se osuši, zamotajte sekcije kose na grijanim valjci i osigurati isječci. Roll ih dalje od lica za seksi, Hollywood valovi; prema tvom licu proizvodi više vintage izgleda kovrče.
 4. Opcija: Za dugotrajnu talasa, sprej svaki dio suhu kosu lakom za kosu neposredno prije stavljanja na vrelom valjak. (Koristio sam John Frieda® Luksuzno Volume All-dan Hold Hairspray.)
 5. Ostavite valjke u dok su oni potpuno ohladi. Izvadite ih i bilo rasčupaviti kosu prstima ili očetkajte s lopaticama četkom.

Volumena na dijelu

Ovaj je previše lako. I to je jedan od mojih omiljenih frizura od trenutka koji supermodel bazirani swoosh odmah pored dijela. Radi jednako dobro sa ravnom kosom ili sa talasima.

 1. Prep vlažnu kosu sa penu i / ili za volumen magle. (Koristio sam John Frieda® Luksuzno Obim Izgradnja Mousse i John Frieda® Luksuzan Volume Fine Full Blow izvlačenje.)
 2. Flip glavu naopako da isfenirajte kosu, puštajući da padne gdje god imate prirodni dio.
 3. Opcionalno: Curl kosu s vrućim valjci za valovite verziju ovog izgled.
 4. Rastavi svoju kosu na suprotnoj strani-trebalo bi automatski podići sa prirodnim volumena. Oblikuju se i ostatak kose na mjesto sa lopaticama četkom.
 5. Poprskajte "swoosh" lakom za kosu da ga drži na mjestu. (Koristio sam John Frieda® Luksuzno Volume All-dan Hold Hairspray.)

Half-Up Volume

Tajna pola-up kosu koja nije dosadno je volumen tona, zar na frontu. To stvara blagi pompadour situaciju koja je iznenađujuće laskavo i vrlo na-trend.

 1. Prep vlažnu kosu s korijena booster i voluminizirajući magle. (Koristio sam John Frieda® Luksuzno Volume Root Booster Blow Dry losion i John Frieda® Luksuzan Volume Fine Full Blow izvlačenje.)
 2. Flip glavu naopako da isfenirajte kosu.
 3. Kada se osuši, uspravno ponovo okrenite glavu i koristiti okrugle četke za oblikovanje rožnatom sloju, tako da se krajevi su tiho okrenuo pod. (Blast valjanih-up kosu za nekoliko sekundi sa kosu, tako da drži.)
 4. Sekcija sa prednje područje. Koristeći četku, lagano razmršivanje od korijena za izgradnju meke zvuka.
 5. Povucite sekcija odbij lice i pričvrstite ga na potiljak sa beretku.
 6. Gurnite dio blago naprijed prstima da ga dati konačni poticaj zvuka.
 7. Sprej prednji lakom za kosu kako bi volumen na mjestu. (Koristio sam John Frieda® Luksuzno Volume All-dan Hold Hairspray.)

Obimnim rep

Posljednje, ali ne i najmanje važno, klasični konjski rep! Prave proizvode plus malo curling i backcombing su ono što uzdiže tužan, stan ponija u elastičan, obiman jedan.

 1. Dozirati količinu jaje u obliku slova Mousse kroz vlažnu kosu od korena do vrhova. (Koristio sam John Frieda® Luksuzno Obim Zgrada Mousse.)
 2. Isfenirajte šiške (ako ih imate) prvo sa okruglom četkom da ih podići od lica i stvoriti lijep oblik. Flip glavu naopako da se osuši na ostatak kose.
 3. Kada se osuši, zamotajte sekcije kose na grijanim valjci i osigurati isječci. (Pravac kovrče nije bitno ovdje.)
 4. Ostavite valjke u dok su oni potpuno ohladi. Uklonite ih i rasčupaviti kosu prstima.
 5. Koristite veslo četkom lagano razmršivanje na pod-sloj vaše kose od korijena. Možete to učiniti sve više, ili samo fokusirati na gornjoj polovini.
 6. Podignete kosu u visoki konjski rep i pričvrstite sa elastičnom.
 7. Prstima gurnite kosu blago naprijed prema prednjem za konačno povećanje volumena.

Šta mislite o ovim frizura? Imate li omiljeni izgled obiman kosu?

load...