Ljepota

4 nova i super-kreativna načina da nosite eyeliner

4 nova i super-kreativna načina da nosite eyeliner

Sada kada je Oscara su dunzo, vratimo se našem redovnom programiranju jer dok smo bili odsutni, hm, Milan Fashion Week dogodilo. Naravno, imamo malo ukus sa maskaru-manje dame Prada, a bordo usne 'n poklopci na Gucci i Fendi respektivno. Ali oh mah miloga. Ako ste eyeliner godina (i ja sam, iako bih ti oprostiti ako ste mislili da sam samo o karmin), vi ćete uživati ​​u ovim najnovijim pokazuje vrlo, vrlo mnogo.

load...

Postoji mnogo razloga da eyeliner, a ako ti, nedostaju u kapka Kriz Department-ne treba mešati sa Ministarstvom Short, Stabi trepavice-znate kako suštinski je u definisanju oči. (Jer sjenilo nestaje u vazduhu kada pokušavamo da ga nosi, nešto kao kako će mogućnosti odobrenje Snooki idemo, kada Jersey Shore završava. Barem se nadam.)

Ali dosta o meni i mojim problemima oči oblik. Bez obzira na vrstu očiju ste rođeni s, eyeliner je također odličan za "uzemljenje" sjenilo (posebno kada je svijetle boje, kao Gucci Westman tako pametno pokazuje), što oči izgledaju veće i trepavice izgledaju ludo deblji, i, naravno, , povlačenjem off da seksi dolaze-ovamo stvar da svaka djevojka treba u torbi ljepote trikova.

A kad smo već ljepote trikova, uvijek možete koristiti još nekoliko, zar ne? Evo 4-4! Cool tehnike eyelining spazio sam u Milanu, počevši sa super, super suznice dip.

Suznice Dip na DSQUARED²

Ok, prije nego što smo ispitati Slika, zapamtite ovo izgleda? Richard Chai, S / S '11, pokazali Gucci Westman u ovoj vid.

Pogledajte kako je eyeliner na dnu vrstu umače dole na unutarnji kut? Nemam pojma da li ima službeni naziv ili šta, ali ja ću ga zovu "suznog kanala dip."

I evo ga na DSQUARED²:

Samo sa nešto više sjenilo, koje možda želite preskočiti. U šminkera iza izgled je Val Garland (čiji je odličan "makeup savjete možete zapravo koristiti" možda sjećate iz vremena kada je radila za YSL).

Za ovaj izgled, ona se koristi MAC, i to je zapravo kombinacija sive plus brod koji je primijenjen na gornji i donji liniju trepavica. (MAK mineralisati sjenilo u Dimljeni Ruby, dostupan ove jeseni, a Mac Pro Creme oči u crnom da ga intenzivirati.)

load...

Znam da smo razgovarali puno o zatamnjuje vodena linija, a to je obično moj go-to, ali možda želite probati tehniku ​​ovdje, a to je da im uljepšati sa bijelim liner (MAC Eye Kohl u Fascinantno).

Osim maskara, završni dodir za suznice thingie je malo vrhunac na unutarnji kut-ovo je bilo MAC Superslick Liquid Liner u Pure Show.

Grafički ali Girly kod D & G

Pa možda ne nosiš DOVOLJNO eyeliner. To je bio moj misao kad sam vidjela prekrasne D & G slike. To je repriza cijele '60 -ih stvar, što je za mene, nevah ne stari!

Ovo je Pat McGrath (nažalost ne možemo kupiti Dolce & Gabbana šminka je ovdje u Kanadi). Za početak, ona se koristi crni liner za crtanje debelim kao, stvarno debele linije-line s '60s stilu flick na vanjskim uglovima.

I baš kao što je DSQUARED² show, bilo je neke unutrašnje kapka-postava s bijelom olovkom. (Bolje na ovom snimku možete vidjeti Flick previše.)

Ja isto volim te nokte! Modela sve ima različitih boja, uključujući jarko žute, narandžaste crvene i ove metalik ljubičaste.

'60s Rock' n Roll u Gianfranco Ferre

Ono što je različito o ovom eyeliner (kao što je, recimo, u odnosu na DS) je da "nema kukicu na liniji", kaže Chanel vizažistica Peter Philips.

Možete ga pogledati ovdje:

Zanimljivo, Philips je sve stare škole sa ovim, i koristio prah eyeliner (Chanel Profesionalni Eyeliner Duo u Noir-Lame) sa mokrim eyeliner četkom ga primijeniti.

Druga stvar koja čini ovaj kul je deblji (ali ne clumpy) trepavica. Imaju tri sloja Chanel Inimitable vodootporna maskara (pročešljala između dva), i mislim da korak je zaista važno dati oka rounder, više razrogačenih očiju efekt.

Dvostruka linija na Giorgio Armani

Volim ovaj, jer je to super kreativno, ali u potpuno nosive način. I to se nadovezuje na stari tip moj za tečni liner, a to je da nikada ne povežete gornje i donje obloge (to zatvara oči).

Izgled je Linda Cantello, koji su koristili crnu kremu liner na prvu rim unutrašnje poklopaca, a zatim izvukao drugu liniju skroz preko vrha liniju trepavica, proteže oko četvrtine inča iz prošlosti vanjskog kuta. Zatim, ona je nacrtao drugi red ispod donjeg trepavice, počevši u sredini linije trepavica i produženje je napolje, vodeći računa da dvije linije su paralelne.

Lepa, zar ne? Ja bih u potpunosti učiniti.

To je vjerojatno dovoljno liner Tawk za jedan dan, ali ne zaboravite o Chanel tehniku ​​smo vidjeli iz S / S '11 Couture show, ako želite još jedan!

Sad mi reci:

Jesi li ti Lovah na brod? Koja je od tih pogleda je svojim fave? Šta je sa chunky trepavice-šta mislite o tome?

load...