Ljepota

4 najboljih novih uređaja za borbu protiv akni

4 najboljih novih uređaja za borbu protiv akni

Svi znaju da sam širiti sveto jevanđelje ulje jetre bakalara za bilo kakvu brigu kože u vezi, prvenstveno za (ali ne ograničavajući se na) breakouts. Ali, recimo da želite da dopuni svoj, uh, dodaci. Je li vrijedno rasipanjem novca na jednom od onih novih, high-tech akni gadgete?

load...

Postoji toliko mnogo na tržištu u posljednje vrijeme-i svakako zvuči kao mnogo, jer su kod kuće verzije usluga za koje bi tvoj dermatolog naplatiti gore od 100 € po Sesh. Osim toga, ako ste poput mene, a ne dole za uzimanje oralne ili tematska lijekova (od kojih mnogi dolaze sa zabrinjavajuće neželjenih efekata), činjenica da su ovi uređaji su droge je neodoljiv korist.

SO. Shouldja investirati? Evo četiri od najnovijih i rezultati mog test pogona.

Gadžet: Tria kože Pojašnjenje sustava (295 €; dostupna na triabeauty.com)

Obećanje: jedini sistem kod kuće koji koristi tačan nivo plave svetlosti kao profesionalni tretmani, Tria obećava manje breakouts i poboljšanu jasnoću kože u vremenu što je manje od jedne sedmice, uz kompletne rezultate vidljive u osam tjedana.

Test-vožnja: plavo svjetlo je topao, ali potpuno bezbolan, uključivanje kada je uređaj u kontaktu sa kožom i isključivanjem kada ga udaljite. Ali vrijeme tretmana je gdje stvari postaju zanimljive. Kanadski kupci dobiti kutija s uputama na kojima piše da ga koriste po licu, svaki dan, za samo pet minuta. Dok je u SAD-u, jer je propis FDA koji se odnose na to kako su klinička ispitivanja obavlja, kupci su upućeni da ga koristite za pet minuta dnevno u svakom kvadrantu vašeg lica (svoje setove dolaze sa stvarnim naljepnice možete staviti na vašu kožu kao vodiči ). Pošto je moj pritisnite uzorak bio je američki paket, ja sam provodio opterećenja više vremena sa tretmanom, zbog čega.

load...

U presudi: To je definitivno pomogao mrlje zarastaju se brže i smanjuje upalu. U dva navrata, koristio sam ovaj loš momak NIP-a piva bubuljica u korijenu, koncentracijom mojih pet minuta vremena liječenje samo u pogođenim područjima. Ne mislim da moji rezultati bi bili toliko dramatičan da sam sve to koristi preko moje lice-ali to je vjerojatno metoda dobra za održavanje za sprečavanje akni ako već znate da je plava svjetlost radi za vas. Samo znam da to nije lijek, tako da bi trebalo da ide u korak sa redovnim tretmanima. Ne volim da morate kupiti zamjenu patrone (oni su 40 € svaki, a prošle 300 minuta), ali pretpostavljam da je to još manje skupo nego da plavo svjetlo u uredu dermatologa.

Gadžet: Zeno Hot Spot (44 €; dostupna na Shoppers)

Obećanje: Vidljivi Nježni u roku od samo jedan sat i eliminacija ili značajno smanjenje 90 posto nepravilnosti u roku od 24 sata.

Test-vožnje: Ovaj momak koristi toplotu da unište bakterije. Dodirnete vrh uređaja na mane i držite ga tamo 2 1/2 minute. To je vruće, ali to nije tako vruće. Tako da osim ako vaša koža je vrlo osjetljiva, vrućina je sasvim podnošljiv. Ćete dobiti najbolje rezultate ako ga koristite na samom prvi znak mane piva pod kožu, a može sigurno ponoviti tretman dva do tri puta više od 24 sata.

U presudi: To je jednostavan koncept, ali to stvarno radi (i upečatljivo, jedini uređaj od četiri koje dermatologa zapravo preporučuje kada sam radio intervjue za akne priče u časopisima). Mislim da je to veliki back-up uređaj za svakoga ko dobija čudno nasumične i ne žele da koriste protiv akni režima za njegu potencijalno sušenje. Ne pokušavajte ovo sa dubokim cističnom prištića, mitesera ili Whiteheads iako-to neće imati nikakvog efekta. A ako imaš, recimo, više od tri ili četiri tačke na vašem licu u svakom trenutku, mislim da postoje bolji tretmani da je situacija pod kontrolom. Iritantno, morate držati ponovno kupili uređaj jer svaka onaj koji vam daje 80 upotrebe (ne prodajemo rezervne patrone).

Gadžet: Tanda ZAP (49 €; dostupna na tandazap.com, kupci, Sephora, u Šoping Channel)

Obećanje: Prvi proizvod kombinovanje tri akni požara tehnologija-plavo svjetlo, Sonic vibracije i zagrijavanje-očistiti ili blijede mrlje u 24 sata.

Test-vožnja: ZAP radi na isti način kao i Zeno Hot Spot. Postavite vrh preko mrlje i držite ga tamo dva minuta, ponavljajući do dva ili tri puta dnevno. Našao sam vibracije vrlo nježan i isti sa toplotom-to nije tako intenzivna kao Zeno-a.

U presudi: I to je vjerojatno zato ne osjećam kao što je ovaj je vrlo efikasan kao ni Tria ili Zeno Hot Spot. Razumijem privlačnost tri-u-jedan tip uređaja, ali čini mi se da su i vrućina i plavo svetlo su slabiji nego što se može naći u drugim, single-benefit sistema. (A ja stvarno ne dobiti koncept vibracije.) Jedan od prodaje Stvar je u tome što vam daje 1.000 tretmana u odnosu na Zeno je 80, što je zaista impresivno. Ali i troši baterije kao što si ti ne bi povjerovao.

Gadžet: Zeno Heat Treat (49 €; dostupna na Shoppers)

Obećanje: Prvi preventivne akni-kliringu, ubija 99,9 posto bakterija akni izazivaju u jedan sat.

Test-drive: Ovo je tretman u dva koraka, ali budimo jasni (ha!): Imam samo na prvi korak, a to je primjena akni lijekova. Nije bilo probnu vožnju korak dva, jer moj uređaj je neispravan i ne uključi, unatoč friških baterije. Izgleda da nisam sam, jer ako tražite mišljenja online, desetine ljudi imaju ili su imali isto iskustvo ili im je gadget ostavim na njima sredinom tretman, nikada da se oporavi. U svakom slučaju, aktuelna je jedan posto salicilna kiselina gel; iako je nekomedogeno, ulja i bez parabena, našao sam teksturu biti prilično klizav i silikon-y (prevod: ne voli). U teoriji, uređaj bi trebalo da vibrira sa "umirujuće" topline da podstakne prodiranja salicilne kiseline duboko u začepljene pore.

U presudi: Očigledno ne mogu reći definitivno koliko dobro to radi, ali ja sam skeptičan uređaja koji je u kvaru ravno iz kutije. Kao što sam spomenuo, ja ne prodaje na ideji vibracija kao sredstvo promocije apsorpcije. Ja bih baš kao što vidimo se uskoro koristiti nešto poput Clarisonic da vam dati dobar piling prije nanošenja aktuelno proizvoda (od ćelija mrtve kože mogu spriječiti prodiranje). Moja pretpostavka je da svako ko je vidi rezultate iz ovog sistema ih vjerojatno doživljava uglavnom iz salicilne kiseline. Jedna dobra stvar je da je uređaj (ako to radi za vas) ima neograničen život, iako bi potrebno da ponovno kupi gel. Ali bih se držati Hot Spot preko ovoga.

Tako razgovara sa mnom:

Jeste li isprobali neki od ovih uređaja? Koji su vaši rezultati? Mislite li da ove gadgete imaju zasluga ili će vas držati profesionalni tretmani? (Ako je tako onda mora dijeliti ono što radi za vas. Hajde, igre!)

load...