Briga za kosu

Uravnoteženje kose

Uravnoteženje kose

Kovrdžanja nije lako upravljati. Pogotovo kada imate prekrasne kovrče koje puf čim uzmete četkicu za njih. Dok solidnu rutinu za njegu kose pomaže u određenoj mjeri, nisu svi pronalazi dovoljno vremena da se maziti svoju kosu sa uljem masaže i maske za kosu. To je razlog zašto postoje tretmani kao ravnanje kose i ispravljanje kose koje pomažu transformaciju strukturu kose, čineći ga lakše upravljati. Iako su obje ove tretmane rezultirati elegantnije kose, postoji mala razlika između ta dva.

Evo kako kosa ravnanje i ispravljanje kose su različiti jedni od drugih:

Ono što je za kosu Smoothing?

Kosa ravnanje je privremeni tretman koji također ide po imenima brazilski eksplozija, keratinski tretman i tretman proteina. Proces uključuje zasićenje kosu s formaldehidom rješenje slijedi sušenja i korištenje stan željeza za zaključavanje kosu u pravoj poziciji. Međutim, hemikalije koje se koriste za izravnavanje kose nisu tako jake kao i one koji se koriste u tretmanima ispravljanje kose. To čini ovaj tretman manje štetno. Ali, to nije idealan za sve tipove kose.

load...

Efekti od tretmana posljednji od 2. Do 5. Mjeseca i to se prvenstveno preporučuje za kosu koja je talasasta ili nepokretan s frizz. To je zato što ne toliko izmijeniti strukturu kose pa koliko ga poravnava. Tretman je vjerovatno neće biti efikasni sa kosom koja je izuzetno gusta ili kovrčava.

Ono što je ispravljanje kose?

Trajna ispravljanje kose je proces kojim se mijenja strukturu vaše kose dati zakačite ravnu kosu. Hemikalije koristi u ovom procesu trajno prekine obveznica u vašem vratila kosu. Heat se primjenjuje za restrukturiranje kosu, i više kemikalija se koriste za brtvljenje novoformiranu obveznica.

Dok je ovaj proces izaziva više štete nego kosa izglađivanje, može ispraviti ni curliest tipova kose i trajna, što znači da će tretirane kose ostane ravno do vaše prirodne kose poraste. Stalni ispravljanje kose je također poznat kao "japanski ispravljanje. '

load...

Stručnjaci često preporučuju za kosu ravnanje preko ispravljanje kose. Evo i zašto:

Zašto dlake Smoothing Preko ispravljanje kose?

Stručnjaci za kosu teže kosu ravnanje preko ispravljanje kose u nekim slučajevima. Ova odluka je jednostavno na osnovu tipa kose klijenta i željeni rezultat. Većina ljudi želi prirodnoj boji bez kose tražim pin ravno. Kosa izglađivanje, iako privremeno, služi u tu svrhu s manje štete.

Sa ispravljanje kose, obveznice kosa moraju biti slomljena, a zatim obnovljena. Ovo se navode određeni iznos štete za kosu. Dok je vaša kosa može se popraviti, to će morati intenzivne njege i redovne dotjerivanje i ukrasi kada prirodna kosa počinje da raste nazad.

Zašto ispravljanje kose Preko dlake Smoothing?

Dok kovrdžanja može ukrotiti s kosom izglađivanje, to ne učiniti mnogo za ispravljanje stvarno kovrčave kose. Ispravljanje kose se preferira kada se radi o teškim tipovima kose kao gusta i kinky kosu kada klijent želi ravnu kosu.

Dok ravnanje kosu mogu transformirati vaš kovrče u kovrče-manje talasa, šanse ide ravno su siromašni. Vi ste više šanse da dobiju željene rezultate kada se odlučite da ispravite kosu trajno.

Dakle, ono što bi trebalo da imaju?

Kosa Smoothing vs. Ispravljanje kose - konačna presuda

Na kraju dana, što ste izabrali treba da se zasniva na vašem tipu kose i rezultate koje tražite.

Da li želite tretman koji je trajno ili privremeno? Da li želite zakačite ravnu kosu ili nešto što izgleda prirodnije? Da li samo pokušavam da se bore kovrče ili ravna kosa je krajnji cilj?

To su neka od pitanja koja možete pitati sebe odlučiti koji tretman je vjerojatno najbolja opcija za vas.

Bez obzira na izbor koji se, zapamti, kosu koja se defrizzed još treba neke ozbiljne TLC. Nema sumnje da vaša kosa će biti lakše za upravljanje i održavanje. Ali ćete i dalje treba da ide dodatni milju da bi se vozilo bez i zdrav.

Jeste li napravili svoj izbor još? Recite nam šta imate u radnji za kosu u komentarima ispod teksta.

load...