Briga za kosu

Top 5 vitamina B hrane za kosu Rast

Top 5 vitamina B hrane za kosu Rast

Dok smo pokušati koristeći različite metode koje obećavaju da će pomoći rast kose, najčešće te ne pokazuje nikakve efikasne rezultate. Postoje različiti razlozi za slabu ili nikakvu rast kose. Faktori kao što su neravnoteže hormona, nedostatak u mineralima i vitaminima, stres, zagađenje i loših navika u ishrani su neki od uzroka.

Ako ste u potrazi za unapređenje i poboljšanje kvaliteta i zdravlje vaše kose iznutra, najbolji način je da bi dobili odgovarajuću dozu potrebnih hranjivih tvari. Jedna od glavnih komponenti koje vam mogu pomoći da dobijete zdrav i lijepa kosa je vitamin B. Neka nam prvo reći kako vitamin B i rast kose su povezane.

Utjecaj vitamina B za rast kose

Vitamini i minerali su veoma bitne za pravilno funkcioniranje organizma. Oni pružaju dovoljno hrane za čitav naš organizam, kao i folikule kose.

load...
  • Vitamin B - 12 igra veliku ulogu u poboljšanju kvalitete vaše kose.
  • Neadekvatna količina vitamina B - 12 ili raznih drugih vitamina B namirnica može dovesti do proređivanje kose, gubitak kose i zaostajanje u rastu kose.
  • Ako postoji iznenadne promene stanja kose, doza vitamina treba konsultovati sa lekara. Od vitamina B je veoma složen vitamina, pravilno doziranje preporuka se preferira.

Top 5 Vitamin B hrane za rast kose

1. Nuts / Bademi:

Nuts kao orasi, kikiriki i bademi su vrlo korisni jer su visoko obogaćeni omega - 3 masnih kiselina. Ovo je bitno za regeneraciju kose. Cink prisutni u tim sprečava gubitak kose. Redovno uzimanje ovih orasima je jako dobro za kosu i vlasište. Vitamin E prisutan u ovim orasima također pomaže u sprečavanju gubitka kose. Brazilski orasi smatraju se obogaćen selenom, što je vrlo bitno za pravilan rast kose. Kiseline prisutne alfa-linolenske u orasima pomaže usloviti kosu. Većina šampona i uređaja iz specifičnih marke za njegu kose sadrže vitamin B poznat kao Biotin što je jako dobro za kosu.

2. Jaja / Chicken:

Proteini su izuzetno bitan element i nalaze se u visokim količinama u oba jaja i piletine. Od dlaka se sastoji od proteina, konzumiranje jaja ili piletina su vrlo korisno. Ovo pomaže u izradi kosa jaka istovremeno uređaj to. Jaja su visoko obogaćeni B12 i B7, koja se brine o lom i tretira gubitak kose. Lomljivu kosu možete izvršiti jači unosom piletine. Jaja se mogu konzumirati sirove ili kuhano, ovisno o izboru.

load...

3. Salmon:

Zdrava i uravnotežena prehrana može se postići kroz potrošnju ribe i lososa. Riba čuva kosa zdrava i jaka. Obogaćena omega - 3 masne kiseline, željeza i B12 da se dokaže da je veoma korisno za zdravlje kose. Sve ove godine, kada se uzmu zajedno, pomaže pojedinca postići sjajan kosu i suhu kosu. Nedostatak ovih može dovesti do sušnim i svrbi vlasište. Vegetarijanci mogu konzumirati lanenog semena se prevazišao ovaj nedostatak.

4. Lentils:

Obogaćen folne kiseline i željeza, sočivo pomoći u pravilnom funkcioniranju organizma. Folne kiseline, vitamina B, pomaže lučenje crvenih krvnih zrnaca. Peglu prisutan u sebi nosi kisik u sve ćelije. Nedostatak može dovesti do anemije.

5. Slanutak:

Obogaćen folata i cinka, to je vrlo korisno za rast kose. Željeza i folne kiseline zajedno pomoći popraviti folikule kose i pomoći u rastu kose.

Ako ste previše pate od problema kose i želite da se poboljša zdravlje i ljepotu vaše kose, isprobajte ove hranjiv izbor hrane danas. Sjećam se da nam kaže ono što ste pokušali i kako si pomogao.

load...