Briga za kosu

Top 10 vežbi za rast kose

Top 10 vežbi za rast kose

Možda mislite da znojenje to može biti štetno za vašu kosu, ali da li ste ikada pomislio da je ono što je ponekad dobro za cijelo tijelo može biti dobro za kosu?

Nikad u pravu !!

Zapravo kosa može požnjeti ljepotu koristi od rada van? Da, čuli ste kako treba.

Mi često misle da previše znoj je nezdravo i loše za kosu. Iako je ovo istina o nekim tačkama, prednosti intenzivnih treninga, koliko naša kosa je u pitanju daleko nadmašuju nedostatke uzrokovane povećanom proizvodnjom znoja.

load...

Ovdje ćemo dijeliti načina, vježbe za rast kose koji se vaš znoj na taj način pomaže da se postigne da se mekši, više, lakše i sjajnija kosa.

Vježba za rast kose:

  • Vježbe treba smatrati kao dio holistički ljepote i njegu kose rutinu. Najbolji vježba za rast kose je kardio od intenzivnog treninga povećava proizvodnju sebuma, masni supstanca koja pokriva svaku vlas kose i sprečava sušenje vlasišta i mane. Kardio utiče na proizvodnju sebuma tako što se oslobodi toksina iz našeg tijela.
  • Oslobađanje zdravog sebuma je najbolji način na koji ostvaruju i znojenje mogu doprinijeti boljem za njegu kose. To se može dobiti parnu kupelj u sauni nakon intenzivnog rada od sjednica. Steam previše povećava proizvodnju sebuma i dovodi do boljeg i dužu kosu.
  • Visi naopačke može izgledati kao neki čudan način utjecati na proizvodnju boljih kose, ali pomaže enormno. Backbends, ili obrnute pozama, može pomoći u pomaganje rasta kose povećavajući dotok krvi u vlasište. Što je veća kiseonika u ćelijama dobio u vlasište, veće su šanse od vas ima lijepu dugo uvojcima. Definitivno smanjuje gubitak kose, a također vjeruje da povećanje proizvodnje za kosu.
  • Vježbe koje uzrokuju kretanje vrata i glave su također vrlo dobri u oslobađanje stresa sadržani u tim mišićima, čime se povećava protok krvi i cirkulaciju kisika. Sve ove pomoći u promociji rasta kose i osigurati da vaša kosa ostaje vozilo bez dugo vremena.
  • Gimnastika je dobar način promocije bolji rast kose. Istezanje pomaže da se smanji nakupljanje kiseline u ćelijama i mišića i stoga dovodi do znatno smanjen za kosu pada. Sveukupno vježbe mora biti uravnotežen sa hranljiv dijetu kako bi korisno utjecati i na tijelo i kosu.
  • Akupunktura je vrlo zanimljiv način za povećanje rasta kose. Ovaj inovativni i manje poznatih likovnih radova dodirivanjem bodova pritisak na prste.
  • Praktičari akupunkture tvrde da postoji značajan pad, gotovo 90 do 95%, u jesen kosu u periodu od 15 do 20 dana kada se počelo liječenje. Postojeći kosa je zamijenjen vidno zdravije za kosu kao dobro. Naravno mjesec dana akupunkture može promijeniti način na koji gledate, tvrde stručnjaci.
[Pročitajte: krumpira sok rast kose]
  • Joga je odlična za promoviranje bolje kosu. To ne samo da utiče na naš organizam, ali smanjuje stres, povećava koncentraciju i dovodi do bolje cirkulacije krvi u području vlasišta.
  • Masiranje baze vrata i ramena, bilo sami ili tako što neki drugog da to uradi, takođe je pokazala da pomogne u ponovni rast kose. Možete masirajte lijevo rame sa desnom rukom i obrnuto.
  • Gornji dio tijela nagomilavanje vježbe poput trbušnjaka su također dobri za kosu. Možda ćete biti iznenađeni, ali to je zbog činjenice da se radi o prilično intenzivne rutine treninga koje ispuštaju puno znoja, i posredno utjecati na rast kose.
[Read: kokosovo ulje dovesti do rast kose]

Nadam se da ova poruka je informativan. Odabrati pravu količinu i vrstu vježbi koje su idealne za vas. Biti u skladu, a vi ćete biti iznenađeni ne samo kako je lepa vaša kosa može biti, ali i kako prekrasnih osjećat ćete se!

load...