Briga za kosu

Saveti za odabir pravog šampona za kontrolu kose?

Saveti za odabir pravog šampona za kontrolu kose?

Prašine, zagađenja i prljavštine! ako ste uspjeli izaći iz kuće jedan dan, a ne susreću te, osećate blagoslovljen zar ne? Ali tog dana nikada nije došao u većini naših života i tako da je naš prvi instinkt je da se vrati kući i pogodio shower.Heaven se nakon što smo oprali kosu i nastanio se u ispred naše TV-a!

Ali ste bili izgubiti puno kose? Jeste li u obzir činjenicu da bi to moglo biti zato što koristite pogrešan šampon! Branje pravo šampon igra veoma važnu ulogu. Pa kako to radiš? To je ono što ovaj članak je o, pomaže vam maltene da izabere najbolje šampon za kontrolu kose pada.

Kako odabrati najbolji dlake Fall Control šampon za svoj Tip kose?

Evo nekoliko savjeta o odabiru pravo šampon

1. Kosa i tip vlasišta:

Prva stvar koju trebate paziti prije nego branje pravo šampon je da imate kosu i vlasište tip vezana dole u pravu! Bez ove bez obzira koliko šampona pokušate, oni nikada neće raditi u redu. To je kao da pitate svoj automobil da radi na vodu umjesto benzina. Kako se masnu kosu biti očišćena od strane šampon za suhu kosu?

load...

2. Ishrana i vlagu:

Prije nego što se u različite tipove kose, ovdje je jednom trenutku sam insistirati na! Priuštite kosu u pravu! Pravilno hidrataciju i ishranu su imperativ. Potražite oznaku i provjerite sastojke. Sadržaj kao što su shea maslac, soja mlijeko, proteini jaja i glicerina su vrlo dobri za kosu. I pobrinite se da odaberete jedan proizvod sa što više dobrih sastojaka moguće, a ne mnogi sa jednim sastojkom svaki!

3. Za masnu kosu:

Ovaj tip kose treba da bude pazila na dvije stvari.

  • PH ravnotežu - pobrinite se da šampon ne se samo značilo za masnu kosu, ali je i dobro izbalansiranom
  • Snaga - ako gubiš kosu uprkos vodeći računa koristite šampon namijenjen kosu i pravilno izbalansirana, onda je to zato što je prestroga! treba da se pere vrlo često mu dati lijep sjaj i sjaj masnu kosu. Ako je vaš šampon je prestroga, vi ste obavezni da labave kosu
[Read: Amla Šamponi U Indiji]

4. Za normalnu kosu:

Ako imate normalnu kosu i nemaju nikakvih problema suhoće, a vi se i dalje gubi kosu, to je vrijeme da provjerite ako imate bilo kakvih skalp iritacije. Pokušajte medicinsku šampon s Tea Tree ulja! Oni rade čuda.

load...

I ovdje je još jedan tip dragi djevojke, da ste blagoslovljeni da imaju normalnu kosu, ali ne idu okolo gura svoju sreću! Izaberite dobar blagim šamponom i držati ga! Ne morate probati svaki proizvod na tržištu na kosu.

5. Za suhu kosu:

Vaš glavni fokus treba biti na davanje vlažnost kosu! Tako da nema šamponi sa previše kemikalija za vas! Da mi razumijemo da vam treba odskočiti kao vaša kosa ima tendenciju pada mlitavo ali suhu kosu ne odbijaju kako bi bili sigurni da je dobro hidratizirana prvi.

6. Za kovrčavu kosu:

Ako imate prirodno kovrčavu kosu ili su izabrali za trajno trajnu onda ne možeš tretirati kosu na isti način kao i ostali! Žao mi je dame, ali ovo je vrsta kose koja je najteže za održavanje. Dakle, pobrinite se da izabrati šampon koji je ili visoko na sadržaj proteina ili je posebno napravljen za liječenje vaš tip kose kako bi se osiguralo duboko korijen uređaj i vlagu.

7. Boji kose:

Obojenu kosu treba posebnu njegu jer su izloženi hemijski tretman! I to ne svi redovni šampona dobro reagiraju na boji kose. Dakle, biti na sigurnoj strani i odabrati iz raspona specijalno proizveden za obojenu kosu!

I budite sigurni da dopune ovih sa nekim home pravni lijekovi za gubitak kose! Ništa ne radi bolje od kombinacija ova dva na pravi način.

load...