Briga za kosu

Privremena boja kose - Šta je, kako funkcioniše, koristi i nedostaci?

Privremena boja kose - Šta je, kako funkcioniše, koristi i nedostaci?

Za bojenje kose je u modi, jer dugo vremena. Postoje mnogi koji vole eksperimentirati s bojama za kosu da izgleda trendi i moderan. Ali oni koji ne bih da rizikujem sa nijansu kose mogu koristiti privremene boje za kosu koji može trajati od jednog pranja na oko 6 tjedana. Možete koristiti različite alate kao sprej, gel ili kreme koje dolaze u svim nijansama da obojite kosu na kratko.

Osim koriste boje, teksture, dužine i zdravlje kose doprinosi koliko dugo boravak u boji. Privremeni kosa boje ne prodiru u korteks i mrlje kose, uzrokujući trajnu promjenu, ali ostanite uz vratila i početi blijedi od prvog šampona.

Kako to radi?

1. Primijenjeno na osovinu kosu, to je privremeni premaz na vanjskom kutikule kose

2. Primjenjivati ​​bez programera, počinje blijedi nakon jednog ili dva pranja, u zavisnosti od toga koliko je porozan je kosa

Prednosti Privremeni Boja kose:

1. Prirodni izgled:

Privremeni kosa boje daju prirodnu boju kao se nanosi samo jednu ruku ga na prirodnoj hladovini vaše kose bez izbjeljivanja to.

load...

2. Jednostavan za korištenje:

Boja je spreman za upotrebu i ne treba se miješati s developer. To se može primijeniti direktno iz aplikatora.

3. Održava dlake Kvalitet:

Privremeni boje bez amonijaka, a ne blijede prirodnu boju kose i tekstura.

4. Dobra za eksperimentiranje:

Oni koji vole boje kose i želite da eksperimentišu sa svojim kosa može promijeniti boju kose tokom vremena, i isprobati raznovrsne nijanse i stilova.

load...

5. Čini kosa izgleda Thick:

Dodavanjem dodatni sloj boje, ukupan volumen kose povećava kada koriste privremene boje.

Nedostaci privremenog Boja kose:

1. Treba primijeniti Često:

Pošto je ovo boja kose nestaje u roku od nekoliko dana ili sedmica, potrebno je da se ponovo nanositi vrlo često.

2. Štete kose:

Česte primjene bilo najbolje privremeni boju kose smanjuje prirodnu teksturu i boju kose tokom vremena.

3. Nije efikasno za sijede kose:

Sijede kose je potrebno više pažnje i efikasne bojenje koja traje dugo. Privremeni boje za kosu nisu rješenje za sijede kose.

4. Nije vrlo efikasan za Dark kose:

Za one koji imaju prirodno tamne kose, privremeni pramenovi kose su otpad. Osim toga, ako razmišljate o bojenja kose na lakši ton, to će dovesti do neke ozbiljne štete na kosu.

Održavanje Privremena Boja kose:

Bez obzira na oblik bojenja odaberete (stalno, hi-rasvjeta, privremeno, izbjeljivač ili bez amonijaka), treba ga zbrinuti da to ostane i dati željeni efekat.

Deep uređaj:

Koristite duboko uređaj na kosi najmanje tri dana prije nanošenja boja i jednom tjedno nakon toga. Bojanje ostavlja kosu suhu, krhku i manje elastična zbog kojih je sklona pucanju. Duboko uređaj drži kosu mekom i živo.

Česte primjene:

Privremeni boje se također trebaju često primjenjuje; to može obojiti kosu i ostavite ga zamršenu, dosadan i beživotan. Koristite šampon, regenerator i serum za otpetljati kosu i održava svoju kvalitetu. Pobrinite se da koristite šampon namijenjen obojene kose kako bi boravak u boji na duži period.

Nanesite na pravi način:

Nemojte da vas zavara koncept koji je duže zadržati boju primijeniti, to više ostaje. Vođenje polu privremeni boju kose ili bilo bojenje kose agenta na dugo može uzrokovati nepopravljivu i nepovratne štete. Pobrinite se da ga primijeniti na pravi način za dati trajanja za najbolje rezultate.

 [Read: Plum boje za kosu]

Iznad svega, kada bojenje kose, od vas se mijenja prirodan izgled koji je utiču na svoju osnovnu sastav u više od jednog načina; tako se posjetiti salon ne eksperimentiranje sa ovim hemikalijama kod kuće.

load...