Briga za kosu

Koji su efekti korištenja tvrde vode na kosu?

Koji su efekti korištenja tvrde vode na kosu?

Jeste li umorni od isprobavanja svega i svačega za sprečavanje gubitka kose? Mijenjaju kosu ulje šampon, vi ste pokušali gotovo svaki tip za njegu kose, ali izgleda da ništa ne radi?

Pa onda, možda postoji mnogo razloga za gubitak kose. I, neke od njih ne može biti poznat za vas. Jedan takav krivac bi mogao biti vaš vode za kupanje! Da, pročitao si to ispraviti! Tvrda voda posebno, je veoma opasna i uzrokuje ozbiljne gubitak kose i oštećenja.

Nema dlake Fall zbog tvrde vode dogodilo?

Sada, morate se pitate kako tvrde vode uzrokuje kosu pasti! Pa, odgovor je, tvrde vode sadrži niz minerala i oksidantima. Neki od njih nisu dobre za kosu i vlasište. Oni oslabiti kosu izaziva ga slomiti i pasti. Tu je i naučno objašnjenje za ovu teoriju kao dobro. Minerali i oksidantima prisutan u tvrdoj vodi se pozitivno nabijene dok je naš kosa ima negativne električni naboj. Tako, kada se pozitivnog naboja oksidans ili mineralnih dolazi u kontakt s negativno nabijenih kose, oni se privukla kao magnet. Ovo rezultira u izradi kosa slaba, neposlušnu i suho nanošenje kosu pada. Su prisutni u tvrdoj vodi što nije dobro za kosu minerale kao što su bakar, magnezij, kalcij i željezo.

load...

Posljedice tvrde vode na kose:

Posljedice pranje kose sa tvrdom vodom mogu biti sljedeće: 1. Probleme kose pada. 2. Suha, dosadna, neposlušnu i beživotnu kosu, čak i ako koristite uređaj. 3. Ekcem vlasišta ili perut. 4. Splitsko-krajevima. 5. Prosede kose. 6. Ispadanja kose. 7. Dlake dobiva zamršenu što može dovesti do njenog pucanja.

Proizvođači šampon vole širiti pogrešne informacije tvrdeći da šamponi / sapuni su oštre. No, pravi problem u većini slučajeva je tvrda voda, a ne šampon / sapun.

Dakle, prvi korak je utvrđivanje tvrdoće vaše vode. Da bi testirali tvrdoća vode, jednostavno uzeti sapun, pokušajte da ga sapunicu na lice u čašu vode. Ako sapun lathers pjene, to je dobro; ako ne, onda ga ne bi trebalo da ga koristite za kupanje.

load...

Postoje saveti za negu gubitak tvrde vode kose koje možete pratiti kako bi se smanjio oštre efekte.

Sledeći saveti će vam pomoći ublažiti tupost i hrapavost kose:

1. Koristite omekšivač vode mašinu. Oni su lako dostupni na tržištu. Oni pomažu eliminirati tvrdoće vode.

2. Potražite šampon koji je specijalno formuliran da se bori s problemima tvrdom vodom. Izaberite uređaj koji može zaštititi kosu od tvrde vode i njene grube efekte.

3. Uzmite 1 ili 2 kašike belog sirćeta ili soka od limuna i dodajte ga u kantu punu tople vode (topla tvrda voda). Koristite ovo da isprati kosu. To čini laž skali dole ravno i omogućava šampon da se lakše isprati.

Nije ni čudo pranje kose sa tvrdom vodom je jedan od glavnih razloga za jesen kosu. Ali, kao i sve druge probleme, ima rješenje previše. Samo prateći gore savjeti, sigurno ćete biti u mogućnosti da se smanji oštre efekte tvrde vode. Definitivno će vam pomoći da povratite sjajna i gusta kosa.

Dakle, ako živite u gradu ili grad u kojem se isporučuje tvrdu vodu, ne morate brinuti o gubitku kose zbog tvrde vode! Za sada, imate rješenje da se bori s njim. Rado bismo podijeliti svoje iskustvo i povratne informacije!

load...