Briga za kosu

Koji štetni hemikalije su prisutni u Heni?

Koji štetni hemikalije su prisutni u Heni?

Svaki mjesec, bez greške moja baka pravi recept. To uključuje pečenje malo češnjaka, kipuće kafu, uzimajući neki skuta i miješanje sve to kod nje kanom u prahu. Ona to radi za svoju kosu, naravno. Do kraja je, kosa joj je sjajna i ima lijepu crvenu nijansu. Ona nikada ne kupuje premade kane. Crna kana je kompletan, ne, ne. Zašto? Strašna hemikalija. Hemikalije koje mogu dovesti do cjeloživotnog problema s alergijama ia razlog moje bake ostaje daleko od bilo čega što pre-made i umjetni.

Koji su hemikalija u Henna?

Henna u svom čistom obliku je vrlo dobro za kosu. To je zato što vlaži kosu, hrani je i uvijek stvara zaštitni sloj zaštitni kosu od prodora zraka sunca. Sve ove osobine su prisutni u prirodnom kane. Ali radnji kupio, gotove kanom je savršen recept za katastrofu.

Ako ste u naviku korištenja crne kane, mogao bi biti u nevolji. Crna kana sadrži dodao kemijske zove para-fenilendiamina, također poznat kao PPD. Ovo kemijske čini kane traju duže i brže sušenje. Ponekad smo ga koristiti čak i bez njenog znanja. Većina brendova dostupnih na tržištu su poznati sadrži ovu agent.

load...

Henna tetovaže i Mehendi označen s oznakom "specijalnih formula", sadrže PPD. PPD je specijalna formula iza povećane pigmentacije i sjaj. Ali kada kane počinje blijedi, piling kože počinje. Ovo je početak nevolja kože.

PPD može uzrokovati bolne žuljeve i alergijske reakcije. Plikovi su izuzetno bolno. Oni mogu biti svrab i može rezultirati u stvaranju gnoja, uz simptome alergije osipa previše. Uz sve ove informacije poznati proizvođači, strašna PPD se i dalje nalaze u mnogim bojama kane za kosu i mehendis. To bi moglo biti i prisutan u kane iz vaše lokalne ljepote radnju i ne može ni znati o tome! Dodati na tu činjenicu, koncentracija PPD je deset puta više nego što je dozvoljeno. Vi izlaganja do deset puta veću štetu.

Kao i kako svaki problem ima rješenje, plikovi zaraste i ožiljci nestati. Efekat PPD ne završava. Same alergije nisu uvijek opasni, iako imaju potencijal da izazvati trajno tamnjenje kože i ožiljaka. Ljuštenje kože rezultate u tenderu, vrlo osjetljivu kožu. To će se tjedna intenzivne njege i lijekove da ga oslobodi od toga. Kada imate loš reakcija na to kemijskih, vaše tijelo počinje tretira kao alergen cijelo vrijeme, bez obzira na koncentraciju. Vaše tijelo će odbaciti PPD i imuni sistem će biti protiv svoje prisustvo u vašem tijelu. Možete postati trajno alergični na PPD i njegove hemijske rođaka. PPD se može naći u određenim anesteticima i lijekovi za bolesti srca, hipertenzije i dijabetesa. Zamislite užas kada je vaš lijek tretira kao alergen vaše tijelo.

load...

Iako PPD ne utječe na svakoga, postoji šansa za to šteti vama. Odaberite mudro i kloni jeftin iskušenja "instant kane" i "dugotrajne boje". Pokušajte i izbjeći ulične strane kane tezge, ne možeš im vjerovati kao veruju čiste kane. Ne koristite "crna kana" za kosu po svaku cenu. Ako želite da, napraviti svoj vlastiti biljni izmišljotina kao što je moj dragi stari Dadi radi. Postoje mnogi korak po korak upute dostupne na internetu, koristiti ih i ostati na sigurnom.

Uvijek je bolje biti siguran nego biti žao.

Izbjegavajte i spriječiti. Slažeš li se? Nemojte dijeliti svoje misli s nama!

load...