Briga za kosu

Kako Vitamin E pomaže u rastu kose?

Kako Vitamin E pomaže u rastu kose?

Kosa pada je jedan problem koji mnogi od nas su upoznati s. Gubljenje komade kose je pitanje većina nas suočiti s vremena na vrijeme, ali u nekim slučajevima gubitak kose postaje trajan. Upoznavanje ljudi koji vam reći da su debeli, prekrasna kosa koja proredila vremenom je postala uobičajena. Istina je u tome i dalje; ako te nije briga za kosu, to nije briga za vas.

Suzbijanje problem gubitka kose nije jednostavno, a uz sve pravne lijekove koji tvrde da se riješi problem, postoje samo nekoliko koje pokazuju stvarne rezultate. Vitamin E je jedan takav lijek.

Hemijski naziv za Vitamin E je alfa-tokoferol. To je topiv u masti vitamin koji nudi mnoštvo zdravlje i ljepotu prednosti. Vitamin E ulje i dopune su dobija mnogo popularnost kao odlične proizvode za njegu kose. Ali šta je sa vitaminom E čini dobro za kosu?

load...

Je Vitamin E dobro za kosu?

U kratkoročnom Da! Svi mi znamo da je zdrava skalp je temelj za zdravu kosu. Zdravlje vlasišta može odrediti niz stvari, kao što su pH, proizvodnja nafte, cirkulaciju krvi u vlasište i zdravlje folikula. Vitamin E pomaže donijeti ravnotežu između ovih varijabli, osiguravajući da kosa raste iz da budu zdravi i jaki. To čini tako što nudi sljedeće prednosti:

Prednosti vitamina E za rast kose

1. Poboljšava cirkulacija krvi

Vitamin E pomaže proširiti krvne sudove, tako da se više lako nositi, a takođe sprečava krv zgrušavanja, osiguravajući nesmetan protok. Ulje, kada je tematski umasira u vlasište, osigurava poboljšanu cirkulaciju krvi koji pruža optimalnu ishranu na folikula. To pomaže folikula efikasnije raditi, promoviranje rast kose.

2. Normalizuje proizvodnju ulja i pH Nivoi

Češće nego ne, glavni uzrok pada kosa je prekomjernu proizvodnju nafte ili neravnoteže u pH na vlasište. Kada vaš skalp je suho, lojne žlijezde se guraju u overdrive, proizvodi više nafte nego što je potrebno. Višak ulja počinje začepiti folikule kose, što je dovelo do pitanja kao što su svrbež i perut, i na kraju kosa pada. Vitamin E ulje brojila ovom pružajući vlage i time umiruje overzealous lojnih žlijezda dok balansiranje kroz pH.

load...

3. Antioksidativnu aktivnost

Vitamin E je poznat po svojoj bogatoj antioksidativnu aktivnost koja pomaže neutralizirati slobodne radikale koji uzrokuju oštećenja na kožu glave i kosu. Ovo pomaže zadržati svoj folikula slobodan od oštećenja, dok suzbijanju cijepanje i pucanja.

4. Uslovi za kosu

Vitamin E ima jake ublažavajući svojstva, što znači da je brtve vlage u vratila kose, držeći je uslovljeno. Redovnom upotrebom, Vitamin E bavi suhoće, čineći kosu glatkom i jaka.

Nedostatak ovog vitamina može biti uzrok za zdravlje loše kose, ali dobra vijest je da je lako dostupna u mnogim izvorima hrane i tako se mogu lako ugraditi u svoju ishranu. Sljedeće su različiti načini na koje možete koristiti Vitamin E promovirati rast kose.

Kako se koristi Vitamin E za rast kose

1. Jedite hranu bogatu vitaminom E

Ovo je jedan od najlakših načina da inkorporiraju vitamina u svoj režim za njegu kose. Interna ishrana je jednako važno kao i vanjski hranu kada je u pitanju rast kose, tako da je važno da konzumirate namirnice koje su bogate vitaminom E. Neki od tih izvora hrane su zeleno lisnato povrće, orašasti plodovi, klice, i ulja. Alternativno, možete se odlučiti za dodatke vitamina E, koji su dostupni u oba, tableta i kapsula obliku. Vitamin E tablete za probleme kose jesen je popularan lijek koriste mnogi. Preporučuje se da se treba početi konzumiranjem 400 IU dodataka vitamina E dnevno. Ovo je preporučena doza koja može dokazati da bude koristan za vaše sveukupno zdravlje bez ikakvih negativnih nuspojava. Važno je znati da visok unos vitamina E, odnosno dozama većim od 1000 IU dnevno može uzrokovati razrjeđivanje krvi i druge krvi komplikacija. Uvek se preporučuje da se konsultuje sa zdravstvenim radnikom prije nego što počnete da uzimate bilo kakve dodatke.

2. Koristite šampon koji sadrži vitamin E

Mnogi šamponi su posebno formulisana da pružaju neke Vitamin E za njegu kose. Prilikom odabira šampon, pokušajte da odaberete onaj koji je bez sulfata i parabena. Ovi šamponi su blaže na kosu i ne skidaju prirodna ulja prisutna u kožu glave i kosu. Međutim, važno je imati na umu da je šampon sam po sebi neće povećati rast kose. Važno je da se ugrade redovne podmazivanje i korištenje maske za kosu bogatih u kosi redovno održavanje uz potrošnju zdrave, uravnotežene ishrane.

3. Koristite Vitamin E ulje

Uzmite 10 - 20 kapsula, ovisno o dužini kose, i odrezati krajeve, tako da možete prikupiti ulje u posudu. Ako je previše gust ulje, kombiniranje s nosača ulja kao što su maslinovo ulje. Operite kosu i pustite da se osuši. Sekcija kosu i počnu primjenjivati ​​ulje na kosu i vlasište. Ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta, a zatim isperite ga blagim šamponom.

Kosa pada je, svakako, jedan od najvažnijih frustrirajuće stvari koje se mora može da se bavi. Međutim, pravo pravni lijekovi mogu učiniti rješavanju ovog problema je mnogo lakše. Ako su bore s padom za kosu, uvodeći Vitamin E na svoj režim za njegu kose može biti samo rješenje što tražite.

load...