Briga za kosu

Kako se brinuti o kosi dok se plivate?

Kako se brinuti o kosi dok se plivate?

Ljeta su ovdje u punom sjaju i to je savršeno vrijeme da glavu na plažu ili na bazen da se sakrije od surove topline.

Plivanje se smatra jednim od najboljih vježbi za naš organizam. To je odličan način da se razraditi, jer pomaže u izgradnji izdržljivost, uz istovremeno jačanje pluća. Ali prisustvo klora i drugih kemikalija u vodi i oštrom sunčevih zraka može opustoši kosu! Stoga, uzimajući pravilnu njegu kose nakon kupanja je zaista od pomoći.

Mi smo na kraju imati uvojcima koji su izlizane, krhki, suhe i oštećene. Takođe nam nadjačava s teškim padom za kosu kao i druge probleme. Tako da pokrivaju glavu sa samo plivati ​​kapom prije odlaska na plažu ili bazen neće biti dovoljno !!! Morali bismo raditi na rješenjima kako bi se smanjila šteta, kao i zaštititi kosu.

load...

Kako zaštititi kosu dok pliva?

1. Njega kose prije plivanje:

Pa evo, ja sam navedene neke preventivne mjere za njegu kose prije nego plivanje, kao i nakon kupanja će vam pomoći da zaštitite svoju kosu bolje i minimiziranje štete. Sve što trebate učiniti je provesti nekoliko minuta prije i nakon kupanja pomoći kosu preživi ljeto.

  • Mokru kosu:

Najlakši i najbrži način da zaštitite kosu od klora je na mokru kosu temeljito prije nego odete kupanje. Mokru kosu upija manje klora i morske soli u odnosu na suhu kosu. Kosa je kao spužva, nakon što upija sve što se može, ništa ne može biti dalje apsorbuje u nju. Voda će zasititi kosu i oteknu svaki pramen na taj način sprečava upijanje hlora natovaren vode. Međutim, pobrinite se da vi ne shampoo kosu prije odlaska u vodu kao šampon trake za kosu svojih prirodnih ulja koja se ponaša kao barijera između kosu i hlora.

  • Nanesite uređaj ili ulje:

Nanesite uređaj ili serum ili čak maslinovo ulje ili kokosovo ulje svuda kosu pred ulazak u vodu. Silikonski prisutan u uređaj stvara barijeru između kosu i čuvanje vode klora i drugih kemikalija u uvali. A uređaj će također zadržati svoju kosu zaplet besplatno.

load...

Ulje stvara barijeru između kose i klora, čime se smanjuje rizik od oštećenja. Ova metoda je efikasniji od svježe metode vode. Samo svjetlo premaz ulja kosa će vam pomoći da zatvoriti vlagu i spriječiti oštećenja.

2. Njega kose dok plivanje: Nosite kupanje kapu

Neki ljudi su mišljenja da nosi Kapa za plivanje nije potrebna jer ne sprečava kosu od toga da bude mokra. Ali ne možete u potpunosti odbaciti u korist plivanje kapa. Njega kose dok plivanje je također vrlo važno. Namakanje kosu sa uljem a zatim u kupaćem kapu će dva sloja zaštite na kosu. Investirajte u dobru Kapa za plivanje koji će vam pomoći zadržati vodu klor dalje koliko god je to moguće. Također se možete prvo pokriti kosu sa plastičnim zatvaračem slijedi kupanje kapu. Ovo će spriječiti prodiranje vode u prostor. Swim kape sprečavaju pramenova postane mokar, a istovremeno sprečava vodu iz začepljenje u ušima. Možete čak koristiti shea maslac jer je to prirodna zaštita od sunca i štiti kosu od UVA i UVB zraka.

3. Za njegu kose nakon kupanja:

Operite kosu temeljno (najmanje 5 puta), nakon kupanja da ukloni svaki trag hlor iz kose. Koristite dobar šampon za pranje kose kao ispiranje kosu običnom vodom neće učiniti mnogo. Koristiti i šampon najmanje jednom tjedno za uklanjanje krute hemikalije koje se akumuliraju u kosi. Ako nemate razjašnjavanja možete ga zamijeniti s prstohvatom sode bikarbone dodati na svoje redovne šampon. A ako plivaš dnevno, koristite blagi šampon za čišćenje kose.

  • Stanje kosu:

Ponovo Stanje kosu nakon plivanja kao hlor ima tendenciju da se osuši kosu. Morate uslovljavaju svoju kosu svaki put kad shampoo, čak i ako ste plivati ​​svaki dan. To će vam pomoći da vratite izgubljeno vlage. Možete čak i isperite kosu s octom za vraćanje pH ravnotežu izgubili dok su plivali. Za njegu kose nakon kupanja koristeći uređaj dodaje vlage na kosu koja je od značaja za zaštitu kose.

Izbjegavati direktne topline ili visokoj temperaturi dok frizuru. Koristite topline difuzor prilog ili ograničiti kosu na laganoj vatri da se ograniči korištenje topline. Nadam se da ova poruka će Vam pomoći da zaštitite svoju kosu od jake kemikalije, dok što vam omogućava da uživate u plivanju sesije. Happy plivanje!

load...