Briga za kosu

Kako Gvožđe pomaže rast kose?

Kako Gvožđe pomaže rast kose?

Dok ste mogli potrošiti puno vremena u potrazi za najboljom proizvode koji će osigurati zdrav uzgoj kose, važno je da se ne previdi ono što je na vašem tanjiru. Hranjive tvari igraju važnu ulogu za rast kose i željeza preporučuje se kao izuzetno važno od strane mnogih stručnjaka. To je utvrđena činjenica da anemije ili nedostatak rezultata željeza do gubitka kose.

Željeza za rast kose

Izgubiti nekoliko stotina dnevno je sasvim prirodno. Šampon za pranje može dovesti do povećanja pada dlaka na taj dan. Ali to nije razlog da se izgubi spavanja ili da se zaustavi uzimanje šampon tuševi. Ali, kada prelazi da je definitivno vrijeme za brigu i brinuti!

load...

Interna ishrana vs. Vanjski njegu

Većina žena, u panici od gubitka kose tokom 30-tih godina, počnu da kupuju proizvode koji tvrde kontrolu gubitka kose. Ali, kao što kažu stručnjaci, naš skalp je vrt. Što je jači korijene, bolje je uređenje - u ovom slučaju, kosa-Scaping. Kako bi se osiguralo ishranu korijena, bolji fokus je potrebno o unutrašnjoj ishrani, a ne vanjski popravci.

Iron je spasitelj

Postoje mnoge hranjive tvari koje stavili folikula natrag u posao. Ali željeza preporučuje se za ukupni rast i wellness kose jer prenosi kiseonik na korijene.

Dnevna doza od željeza

Ženama je potrebno 14-15 mg željeza u ishrani svakodnevno. Ne preterujte potrošnju. Preterivanje može i da će izazvati više štete nego koristi. Neke od preporuka za uravnoteženje sadržaja potrebnog željeza u organizmu su navedene ispod:

load...

Iron tableta za rast kose:

Doktor je vjerovatno propisati tablete željeza za rast kose kao kose pada lijek. Imperativ je da ove lijekove točno prema recept. Nikada kupiti tablete željeza na svoju ruku u borbi protiv kosa pada. Bez stručno mišljenje, što "može" pomoći kosu rasti bolje, ali "će" imati neželjenih efekata.

Peglate bogate hrane za rast kose:

Ako uzmete u obzir svoj gubitak kose više nego što je normalno, sadrži željezo bogate hrane u vašoj ishrani. Iron pomaže rast kose! Ovo je jedan od najčešćih savjeta za rast kose. Izbor šta jesti nije lako, jer nisu svi željeza iz hrane apsorbuje u organizam. Poželjno, obratite se dijetetičar ili kozmetičarki za preporuke prema vašem tipu tijela. Nekoliko generički spreman Obraèunci su navedene ovdje:

1. Crveno meso je visoko na gvožđe i to biva lako apsorbira u organizmu. Dakle, ako ste ne vegetarijanac i nemaju zdravstvenih problema onda zabranjuju unos crvenog mesa, možete se osloniti na ovaj izvor za ishranu.

2. Žumance sadrži mnogo željeza. Ali ovde, morate biti sigurni da nemate visok holesterol i srodnih zdravstvenih stanja od žumance će pogoršati ove.

3. Najbolji način da ugrade željeza u vašoj ishrani je da imamo zdrav potrošnju zeleno lisnato povrće kao što je špinat.

4. Suva voće poput grožđica, suhih šljiva može pomoći sa željeznim ishranu.

5. Soja, brokula, bundeva, tikvica i sočivo sadrže značajnu količinu željeza.

6. Mekušci su drugu opciju koja se može suditi nevegetarijanaca. Nema mnogo ljudi koji znaju da riba jaja su bogata gvožđem previše.

7. Žitarice su dobar izvor željeza i može se konzumirati kao dio ishrane planira previše.

8. Čokolada je omiljen kod svih. Ćete love it više za željezo koje pruža, ali ne zaboravite da treba pratiti na težini.

Vitamin C pomaže željeza da se apsorbira u tijelu. Ako želite da se ishrani gvozdene-based, ponovno uravnotežiti unos vitamina C kao dobro.

I kao posljednje, ponavljaju, upozorenja, ne preteruj potrošnje željeza. Brzo pretraživanje na internetu će vam pokazati katastrofe može dovesti do.

load...