Briga za kosu

Da li znojenje dovodi do gubitka kose?

Da li znojenje dovodi do gubitka kose?

Da li znate znoj zapravo može dovesti do gubitka kose? Iznenađen !! Da, istina je. Pa, ljudi često imaju ovu mentalni sklop koji je dobar za zdravlje znojenje više. Ali to nije istina. Iako je znojenje je zdrav mehanizam u uklanjanju toksina iz organizma, međutim, višak znojenje može biti štetno za kosu i vlasište zbog sadržaja mliječne kiseline u znoju.

Želite znati više o tome kako možete to spriječiti? Onda, počnimo.

Logika: Kako li Znojeći Uzrok Gubitak kose:

S jedne strane, postoje studije koje su pokazale da kada mliječne kiseline u znoj miješa sa keratina u kosi dovodi do oštećenja i gubitka kose. Ovo je jedan od razloga zašto je u određenoj mjeri možda osjetiti gubitak kose kada se znoje ili neposredno nakon toga.

load...

S druge strane, znoj žlijezde luče znoj koji meša sa bakterijama već akumulirane na koži glave i dovodi do stvaranja gljivičnih infekcija. Ovo nehigijenski stanje dovodi do gubitka kose u skladu sa mnogo istraživača.

Postoji još jedan logika zašto znoj može dovesti do pada kose i gubitak. Ona kaže da kada mi se znojimo kroz znoj žlijezde na koži glave, to dovodi do dehidracije pramenove kose. To može biti još jedan razlog zašto je gubitak kose povezan sa znojem. Kada znoj miješa sa pahuljicama na vlasište može blokirati pore i učiniti folikule neaktivan. To takođe može dovesti do gubitka kose u prilično mjeri.

Prevencija gubitak kose kroz Znojenje

Sada kada je jasno da gubitak kose i znojenje su povezani u određenoj mjeri, sljedeći je znati kako se može spriječiti takve situacije u uspješan i bez napora način. Provjeriti kako out: -

load...

1. Operite kosu više nego često, posebno ako je toplo i vlažno vreme, a vi ste više skloni znojenje. To će pomoći u uklanjanju prljavštine i ekstra lučenje sebuma koji može miješati sa gubitkom kose znoj i uzrok.

2. Uzmite pare na kosu. Ovo pomaže u otvaranju pora i time ispira prljavštinu i toksina iz kože glave. Takođe uklanja ekstra ulje i aktivira folikula za pravilno funkcioniranje. Ovo je jedan od načina da se spriječi gubitak kose kroz znoj.

3. Masirajte vlasište uljem. Ovo pomaže u pravilnu cirkulaciju krvi u folikula, kao i osigurava dubinsku ishranu i uklanjanje prljavštine i toksina. Ovo je jedan od najboljih načina osim šamponiranja za sprečavanje gubitka kose kroz znojenje.

4. Izbjegavajte uske frizure ili rep koji može spriječiti znoj od isparavanja i pokrenuti ga da se akumulirani s prljavštine i ulja u vlasište i time dovesti do gubitka kose. Držite kosu labave za poboljšanje prolazak zraka.

5. Četkanje kose će pomoći u cirkulaciju krvi, kao i držati znoj. Ovo je jedan od načina na koji možete spriječiti gubitak kose. To povećava rast kose od pritiska tačaka folikula.

Načine za smanjenje vlasišta Sweat

  1. Ostati stresa i anksioznosti Free
  2. Deep tehnike disanja su korisne
  3. Operite kosu nakon treninga
  4. Pridržavajte se kući pravna sredstva da spriječi pojačano znojenje
  5. Imaju aktivan i fit načinu života
[Read: Kemoterapija dovesti do gubitka kose]

Nadam se da ovaj članak bio od pomoći. Pratite ove savjete za njegu kose za sprečavanje gubitka kose zbog znojenja. Nemojte dijeliti svoje komentare.

load...