Briga za kosu

Da li Stres uzrokuje prljavstinu?

Da li Stres uzrokuje prljavstinu?

Jeste li imali jedan od onih faza kada ste se osjećali nemirni, u nemogućnosti da se koncentriraju na posao ili ne može dobro spavati noću? Puta kada se zapravo može čuti svoje srce racing kroz košulju? Pa, ja sam imao udio od stresnog dana, a probudio da se osjećaju skalp svrab i perut prikazuje na mom odjeću.

Prema dermatologa, stres i loša lična higijena može uzrokovati perut u određenoj mjeri. Stres je nešto što niko ne brine o, odnosno ne mogu stalo zbog nedostatka vremena i sve to, ali da mentalni stres može uzrokovati perut. Drugi uzroci uključuju korištenje šampona koji su oštra na koži glave i kose.

Pa zašto je to da kada smo pod stresom smo dobili perut? Da li je to samo zato što ne kupaju, ili peremo kosu, kada smo zauzeti? Ili ima nešto više?

U nastavku pročitajte šta je veza između stresa i perut? Kako se perut uzrokovana stresom?

Šta je perut?

Pahuljice peruti na vlasištu nisu ništa drugo nego mrtve stanice kože. Kao što svi znamo, naše ćelije kože umiru, tako da nove mogu rasti. Oni nisu uočljive jer ima jedva previše pahuljice i kad peremo kosu, oni se očistiti daleko. To je kada se stanice kože na vlasištu umrijeti previše da smo primijetiti kako lisnatom naš skalp je. Stručnjaci procjenjuju da je više od 50 posto svjetske populacije odraslih pati od perut, a to je puno!

load...

Dakle, ovdje se postavlja pitanje: što je uzrok prekomjerne mrtvih ćelija kože? Naučnici su otkrili da gljivice poznat kao Malassezia je glavni uzrok peruti. To je gljiva koja je u stanju da žive na ljudski skalp. To još uvijek nije utvrđeno zašto je uzrok tome dosadni problem, ali čini se da bi bilo istinito da je to glavni razlog što su liječenju peruti sa anti-gljivične lekove čini čuda.

The Million Dollar pitanje: Da li Stres Uzrok peruti?

To ne može biti 100% dokazano da stres uzrokuje perut, ali su naučnici smatraju ga vrlo moguće. U 2007. Godini, a studija je provedena na 82 ljudi koji su patili od depresije, kao i anksioznost. Utvrđeno je da je više od 80% pacijenata imalo skalpove da ljuskicama pretjerano. Studije koje se odnose na opšte stresa teško naći s obzirom na činjenicu da je stres subjektivna tema. Najbliži studija koja se odnosi stresa peruti je onaj gore spomenuti.

Prema riječima stručnjaka, kada smo pod stresom, naš organizam proizvodi glukokortikoida koji je supstanca koja nam pomaže da se smiri.

  • Glukokortikoidi imaju sposobnost da mijenja sastav ćelija koje su prisutne na našem skalpove. Moguće je da nas ta sposobnost ostavlja skloni gljivice Malassezia i očigledno perut da uzrokuje.
  • To još uvijek nije otkrio naučnici tačno kako stres uzrokuje ljuštenje vlasišta, ali nema sumnje sa stalnog istraživanja i studije, a veza između dva će se naći i beskrajne misterija se može riješiti.
  • Dok je više znanja se okupili na vezu između stresa i peruti, možemo u međuvremenu borbene ovaj neugodno problem sa anti-gljivične tretmani i korištenje šampona i uređaja koji treba iskorijeniti problem. Ako vam se ne sviđa korištenje previše komercijalne ili lekovima proizvode na vlasište i kosu, postoje mnoge velike prirodnih lijekova koje možete isprobati, tako da možete dobiti sigurno, bez hemikalija tretman protiv peruti.
[Read: peruti Jer gubitak kose]

Dakle, od sada pokušati spavati najmanje 8 sati i dobiti zdrav masaža od nekoga koga su udobne sa, najmanje dva puta u sedam dana. Postaje peruti uzrokovane stres, vjeruj mi!

load...

load...