Briga za kosu

Da li je maslinovo ulje efikasan tretman za Lice?

Da li je maslinovo ulje efikasan tretman za Lice?

Da li ste bolesni od onih malih insekata puze na skalp koji uzrokuju svrab? Lice su kontinuirano smetnja i uglavnom utjecati na djecu. Ako ste ili vaše dijete pati od lice, onda je krajnje vrijeme da si uradio nešto u vezi toga. Nešto slično, koristeći maslinovo ulje.

Zašto maslinovo ulje? Ovaj post vam daje odgovore. Samo napred i čitanje.

Činjenice o Olive Oil Treatment

Biljna ulja su pronađeni biti izuzetno koristan u lečenju lice. Tokom godina, istraživanja su pokazala da maslinovo ulje može efikasno tretira problem vaši, i to je prirodno i bez ikakvih neželjenih efekata (1). Takođe, prema ispitivanju koje je obavilo je Harvard School of Public Health, vaške, kada je potopljen u maslinovom ulju za više od dva sata, umiru zbog gušenja. Maslinovo ulje radi premazivanjem kože vaši odraslih i lišava ih kisika. Od njihovog prestanka disanja, umiru.

load...

Maslinovog ulja za Lice

Za ovaj tretman, koristite maslinovo ulje dobrih brendova koji dolazi obogaćena sa svojim prirodnim masnoća. Ako želite ukloniti vaši iz glave malog djeteta, zasititi skalp sa maslinovim uljem i umotati plastičnom folijom oko glave (2). Pobrinite se da plastični poklopac čvrsto obavija kožu glave tako da ne količina zraka može ući. Ostaviti na ulju sa folijom za najmanje 3 sata u okviru kojih će vaši biti ugušeno i mrtav.

Operite kosu sa blagim šamponom i dobro isperite tako da su završeni očistiti sve tragove ulja i šampon. Češljati mokru kosu nježno ukloniti mrtve vaške iz glave. Budući da koristite puno maslinovog ulja na koži glave, možda ćete morati koristiti šampon najmanje dva puta, tako da je ulje u potpunosti uklonjen. Iako je ovaj lijek uklanja puno lice, morate držati na ponavljanje tretmana dok vaša kosa je slobodan od vaši.

Da maslinovo ulje tretman Ukloni Nits?

Do sada, efikasnost maslinovog tretman ulja za gnjide nije ispitan, a samim tim, to se ne smatra efikasan u uklanjanju nita. Ali uvijek možete koristiti maslinovo ulje da ubije vaši i olabaviti stisak gnjide na vratilu kose primjenom ocat na kosu nakon pranja kose. A ispiranje domaće ili kvalitetno sirće odmah nakon šampona će pomoći olabaviti stisak gnjide, a zatim ga je lakše da ih uklonite koristeći češalj.

load...

Dodavanje eteričnih ulja Maslinovo ulje

Eterična ulja su mirisni i veoma nestabilna. Ova ulja se dobijaju destilacijom vodenom parom u cvjetnica (3). Ovisno o uslovima okruženja u vrijeme berbe, kao što su klimatske uvjete i kvalitetu destilacije, neke ekskluzivne eteričnih ulja može sadržavati oko 300 različitih molekula. Ove eterična ulja se učitavaju s antibakterijskim, antifungalna i što je još važnije, insekticidni svojstva (4). Dok koristite eterična ulja za otklanjanje lice, pokušati iskoristiti ulja pripremljena od organske poljoprivrede.

Dodavanje nekoliko kapi bilo kojeg eteričnog ulja kao što je ulje lavande na maslinovo ulje za liječenje vaši povećava terapeutska svojstva i izuzetno je koristan u sprečavanju drugi zaraze. Eterična ulja također promovirati ozdravljenja, a klinci će obožavati ugodan miris.

Lice I Nits uklanjanje s maslinovim uljem i eteričnih ulja

 • Uzmite toplo maslinovo ulje u veliku posudu i dodajte nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja, kao što su jojobe, lavande ili badema.
 • Umasirajte ulje u kožu glave. Pobrinite se da svaki područje vlasišta i svaka vlas kose su pokriveni sa maslinovim uljem.
 • Vlasište, dakle, treba biti zasićena sa uljem, jer će vaši početi ga sisa da dobije ishrani. Zato je neophodno korištenje ulje u dobrom iznosu.
 • Gomilaju se kosa na vrhu glave i zamotati ga koristeći kapa za tuširanje. Ako želite izbjeći neuredne, ljepljive i masne osjećaj, stavite peškir oko vrata ili koristite pamučne maramom ili upijajući gazu zadržati poklopac na jednom mjestu.
 • Ostavite kapa za tuširanje za 3 do 8 sati. Što duže, to bolje, posebno ako imate mnogo vaške na glavi. Studije pokazuju da lice može opstati najmanje dva sata, kada potopljene u ulju ili drugih vrsta tečnih agenata.
 • Mjesto novina ili ručnici na podu ispod stolice. Zadržati stolicu postavljen pod svjetlo, tako da možete vidjeti čak i najmanji vaši pravilno.
 • Pripremite sapunom i toplu posudu za vodu, držite ga u blizini, i koristiti ga peder vaške češalj između raščešljana kosa. Vi ste sigurni da vide mnoge gnjide i mrtvih insekata plutajući u vodi.
 • Skinite kapu za tuširanje i ostavite višak ulja kap po kap na natkrivenoj područja poda.
 • Odvojiti kosu u četiri dijela i koristiti Bobby igle ili kvačila da ih drži u posebnom mjestu kao što to radite prilikom rezanja kose.
 • Češlja svaki kosa dijelu temeljito, a kada ste sigurni da su uklonjeni svi vaši, napraviti konopac poput petlje i zakačite ga na glavu. Možete koristiti Lice Meister ili bilo koji drugi metal lice češalj kako bi se osiguralo da vaše češalj doseže svakom području vlasišta i donosi niz lice.
 • Na ovaj način, nastaviti češljanje sve dok gnjida i vaši su uklonjene.
 • Operite kosu sa jelo deterdžentom da uklonite višak maslinovog ulja i na kraju isperite s dobrom šampon.
 • Osušite kosu koristeći za kosu tako da toplina kosu će ubiti izostavio vaške ili gnjide.
 • Ponovite postupak barem dva puta tjedno, tako da svi vaši su potpuno uklonjeni.

Jeste li ikad pokušali maslinovo ulje tretman za lice? Kako je to ti je pomogao? Nemojte da nam javite putem komentirajući ispod. Mi bi rado čuti od vas.

2 Najbolji Prirodni Početna pravni lijekovi riješi Head Lice

load...