Briga za kosu

7 Zimske valovite i kovrdžave kose

7 Zimske valovite i kovrdžave kose

Topao zdravo sve ljepote !!!!

To je to doba godine ponovo kada slavimo i slave dolazak nove godine !!!!

Sa sezone stranka sukoba sa kičme hlađenje zime, njegu kože i kose, ide u bacanje. Posebno za kosu, agonija se povećava, kada imate talasastu ili kovrdžavu kosu koja sve teže održavati posebno u zimama. Veliki se pitanje. Kako upravljati kovrdžave kose?

load...

Dakle, evo kako možete održavati svoj predivan uvojcima i uživajte u zabavi. Samo imajte na umu ove jednostavne savete, i spremni ste za rock !!! JJ

1. Izbjegavajte korištenje topline na Vaše kose:

Držite korištenje ravnanje kose i fen na minimalan. Preko upotreba ovih će vaša kosa puno više gazirano i neposlušne, pogotovo zimi kada je vjetar osuši. Dalje će dodati na poteškoće suvu kosu.

Samo volite svoje kovrče tokom zime. Uostalom lokne i talasi nikad ne izlazi iz mode...

2. Uvijek Koristite regenerator:

Kovrdžave i valovite kose je vrlo porozan i stoga, uređaj u ovim tipovima kose će nakon svakog pranja vam pomoći zaključati vlagu. Koristite svakodnevno uređaj za talasastu kosu, ostavite ga oko 2 minuta i isperite. Za uske kovrče, uslov za oko 5 minuta i isperite ga. Ako vam je potrebna, možete koristiti i odsustvo-u-uređaj, da biste zaključali vlage u vašem kovrče. Duboko stanje kosu 2 puta tjedno.

load...

3. Uključiti Hot ulja u svoju rutinu:

Kao što već znate, ulja uvijek čuda svima na kosu. Tokom zime ne zaboravite uključiti ulja u dubokom tretman uređaj. Pokušati iskoristiti toplo ulje, kao što su maslinovo ulje ili bademovo ulje i malo zagrejati kokosovo ulje.

Koristite tretman vruće ulje prije pranja kose. Dopuštanje ulje da sjedi na kosi prije šamponiranja može pomoći omekšati kosu i čineći de-petljaju lakše postići.

To se dodaje premaz na kosu tako koristeći šampon neće biti kao skidanje sa kosom.

Najbolji ulje za kovrčave oglas valovitu kosu je ulje jojobe, ulje slatkog badema i maslinovog ulja, kao što su svjetlost i pomoći u kontroli fiz.

4. Cover Up Your Hair:

To je uvek govorio da je prevencija je bolje nego lijek. Kada ulazeći na otvorenom, na suhom i hladnom vazduhu može napraviti kosu gazirana. Osigurati da pokrijete svoju kosu sa kukičane kapu ili šal. Šeširi kaže se da napraviti veliki modni.

5. Dobiti dobar noćni san:

Svi kovrče mogu imati koristi od spavanja na satenskom jastučnicu kao valovi i kovrče neće tako brzo suše, kao što bi sa pamučnom slučaj. Također se možete omotati vaše kovrče i valove u svile ili satena šal jer će pomoći da se smanji Fizz.

6. Držite Your Body Hidratisani:

Tokom zime vrlo je prirodno da unos vode značajno smanjuje. Ali tijelo je rekao da se koristi s nekim dodatnim unos vode tijekom zime. Svi pregib tipovi su također rekao da se koristi od vode.

7. Smanjite unos alkohola i kofeina:

Pije vrelu kafu i alkohol može jako utjecati na vaše tijelo, kožu, kao i za kosu.

Oni mijenjaju funkcioniranje jetre i prisiliti endokrinog sistema za proizvodnju toksina. Ovi toksini akumuliraju u svoje tijelo i učiniti kožu i kosu pojaviti dosadniji. To takođe dovodi do preuranjenog starenja.

Pobijediti hladno, možete popiti čaj (zeleni čaj) ili limuna u toplu vodu.

Ove 7 mantre će vam pomoći zadržati svoj valovit ili kovrčava brave u kontrolu s lakoćom. Uvijek imajte na umu da su kovrče i valovi su uvek u modi. Dakle, volite svoje uvojcima. Rock sezone stranke i ostati predivna. Držite ga uvijek moderan !!!

load...