Briga za kosu

7 Tuševi za tuširanje kako biste održali zdravu kosu

7 Tuševi za tuširanje kako biste održali zdravu kosu

Da li uvijek imati loš dan za kosu, kada se tuširate? Jednostavno ne mogu dobiti onih dugih pramenova na ravne, zar ne? Pa, ako vaša kosa ide na živce ili zbrka, ova poruka je upravo ono što vam je potrebno za čitanje. Ovdje ćemo govoriti o nekim tuš savjete o tome kako vaša kosa gusta i sjajna.

Uzbuđen? Bolje bi ti bilo! Saznati o nekim kul tuš hacks dobiti taj sjajan i sjajnu kosu. Ovdje su navedeni neki savjeti koji će vam pomoći da to divno mane u svakom trenutku!

Kosu i trikovi za zdravu kosu:

1. Šampon pravi način:

Obično, ljudi koriste većina šampona na dužini generalni kosu. Međutim, stručnjaci kažu da šamponiranje vlasište, korijenje i potiljka je efikasnija jer su to mesta gde prljavštine tendenciju da se skuplja. Izbjegavajte korištenje previše šampona na krajevima, jer može izazvati sušenje.

load...

2. Izbjegavajte tople vode:

Dok tople kupke su prilično osvježavajuće i pomlađivanje, oni također mogu imati negativne efekte na kožu i kosu. Vrući tuš voda može oduzeti kosu eterično ulje, što može dovesti do zamršenu kosu. Čak i ako topla voda čini božanskim, mlakom vodom je najsigurniji ulog.

3. Četka Pravilno:

Većina žena ne 'znam kako da pere kosu na pravi način. Ovo je vrlo važno, jer kada perete kosu nakon izlaska iz tuša, možete oštetili krajevima i korijenje. Koristite četkicu i rade kroz zaplete. Uvijek početi na dnu i raditi svoj put gore. Ne zaboravite da uvijek operem vani.

4. Ne šampon Često:

Jedan od načina na koje imaju tendenciju da ošteti kosu je preko-šamponiranje. Koristite samo potrebnu količinu šampona. Višak šampon može istrošiti krajevima i osušite vašu kosu; stoga shampoo dva puta nedeljno da bi vaša kosa zdrava.

load...

5. Držite Tuševi Kratki naziv:

Produžena tuševi može učiniti više štete nego koristi i treba probati i zadržati svoje vrijeme tuš dole na minimum. Stručnjaci kažu da su tuševi koji traju duže od 10 minuta, obično sprati eteričnih ulja iz kose. Čak i ako to dugo izvučen tuš izgleda kao najbolja stvar na svijetu, vi sigurno ne radite svoj kosu nikakvu uslugu prepuštanja sebe.

6. Uređaj kose:

Da li obično napišite uređaj na pet minuta pod tušem? Pa, ako ne, onda gubite vrijeme, jer uređaj ne pravi razliku. Uređaji obično imaju trenutni učinak i kada primijeniti uređaj pod tušem, ne može prodrijeti kosu dalje. Umjesto korištenja redovne uređaj, smatraju duboko uređaj kosu jednom u dvije sedmice. Najbolji način da se koristi uređaj je da se primjenjuju samo prije nego što korak u tuš i šampon kosu. Možete koristiti malo ulja poput kokosovog ulja ili čak malo maslinovog ulja za hidratizaciju svoj svježe oprani kosu.

7. Pat Dry:

Jedna od najvećih grešaka pravimo dok pere kosu ih trljanje suho. Kada trljati kosu, na kraju te yanking kosu i oštetili korijenje i krajevima. Najbolji način da se osuši kosu je da ih maziti osuši. Pat-sušenje može biti duži proces, ali je blaže na kosu i mnogo efikasniji.

Ove tuš kosa savjeti su dizajnirane da vam tako dugo i prilično kosu koju zaslužujete. Sljedeći put kada se istuširati, zapamtite ove savjete za zdravu kosu tuš. Da nam kaže o bilo kojoj drugoj varijanti ili kapica imate, podijelite vaša iskustva ovdje. Ostavite komentar ispod. Mi bi rado čuti od vas.

load...