Briga za kosu

6 neverovatnih joga Asanasa koji će pomoći u bržem rastu kose

6 neverovatnih joga Asanasa koji će pomoći u bržem rastu kose

Jedna od najvećih briga žena nakon težina je svoju kosu! I iako je u prošlosti, pitanje je bilo kao trivijalno što je kontrola loš dan za kosu, danas, na scenu je drugačija. Zahvaljujući ekstremne način života i promjene životne sredine, gubitak kose je postao čest problem. Bilo da je to stres ili loše vode, jedan peder ruke kroz rezultate kosu u nekoliko zamotala niti u prstima. To je alarmantno jer niko ne želi biti ćelav. Ali onda, uvijek postoji rješenje!

1. Adho Mukha Svanasana

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Adho Mukha Svanasana

2. Uttanasana

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Uttanasana

3. Vađrasana

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: vađrasana

4. Sasankasana

5. Ustrasana

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: ustrasana

6. Pawanmuktasana

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: pawanmuktasana

Kako Joga pomaže Povećanje za rast kose

Prvo i najvažnije, joga stimulira vlasište povećanjem krvi i protok kiseonika u njemu. Ovo podmlađuje folikula i hrani suvu mlitavo kosu.

load...

Yoga također smanjuje stres koji je jedan od glavnih uzroka pada kose. Štitne žlijezde je regulisano. Ova žlijezda igra ključnu ulogu kada je u pitanju rast kose.

Baba Ramdev Yoga Za rast kose

Dok će ovih nekoliko asana pomoći promovirati rast kose sigurno, možete probati ove asane i vježbe previše. Metoda Baba Ramdev je joga je bila uspješna u lečenju mnogih problema, kosa pada je jedna od njih. Mogao bi ove jednostavne asane u bilo koje vrijeme za najbolje rezultate.

load...

Joga je savršen trening usaditi toliko potrebne način života preokret. To ne samo da će promovirati zdrave navike, ali i pomoći da se bore protiv ne tako trivijalna problema kao što su pad kose. Za str

load...