Briga za kosu

5 neverovatnih prednosti povrća za bojenje povrća

5 neverovatnih prednosti povrća za bojenje povrća

Jeste li umorni od pokušavate proizvod poslije proizvod kako bi život na svoj Tresses? Da li je vaša kosa izgubila sjaj koju je imala jednom, zbog prevelikog bojanje? Bojanje zaista može ostaviti vaše kose beživotno i šepati! I jedini način da se spasi vaša kosa je da ide prirodno!

U to ime, povrće boja kose može biti prilično korisno za vas. Pitate se kako? Nastavite sa čitanjem ovaj post.

Zašto koristiti povrća boja kose:

Danas, proizvodi za kosu kao što su boje i boja izgleda da bude ispunjena hemikalije koje vam dati veliki boja, ali i uzrokovati ozbiljnu štetu na kosu. To je razlog zašto to može biti vrijeme da se počne s obzirom na boje povrća kosu. Oni su mnogo sigurnije jer ne sadrže kemikalije i druge otrovne tvari koje ne rade ništa dobro. Posebno su odlična za ljude koji su alergični na razne hemikalije. Pomoću biljnih boja kose, dajete uvojcima mnoge pogodnosti koje običan proizvodima za bojenje kose ne.

load...

Prednosti biljnih boja kose:

Ovdje je pogled na neke od prednosti prelaska na sve-prirodnim bojama povrća za kosu:

1. Ne oštećenja:

Nepotrebno je reći, jedan od najznačajnijih prednosti boja povrća kosa je da ne dođe do oštećenja kose. To je zato što ne sadrži kemikalije i druge sastojke koji su štetni za kosu.

2. Zadržava kose Struktura:

Redovito proizvodi kose razbiti kosu, a to uzrokuje da na kraju postane nezdravo. Srećom, biljna boja kose nema taj učinak. To ne mijenja strukturu kose, uzrokujući bez oštećenja.

load...

3. Uslovi kose:

Uz sve prirodne sastojke u biljnom za bojenje kose, možete očekivati ​​dobre stvari za kosu. Sastojci u ovoj vrsti boje kose uslovljavaju kosu. To zauzvrat čini kosu mekom, sjajnom i jaka.

4. Sigurno se koristiti tokom trudnoće:

Za mnoge trudnice, bojenje kose, a očekuju je glavna briga zbog mnogih kemikalija koje proizvodima za bojenje kose sadrže. Ove hemikalije mogu imati negativan utjecaj na nerođeno dijete. Međutim, sa biljnim boja kose, nema potrebe da se brinete o tome, jer nemaju kemikalija u njima, što ih čini siguran za korištenje u trudnoći.

5. Nije trajno:

Za mnoge žene, boja kose je sve o zabavljaju, a vole da češće promijeniti boju kose od drugih. Velika stvar biljna boja kose je da to nije trajno, što znači da možete ga promijeniti bez čekanja za predugo koliko je potrebno samo 8 do 10 šampona da ga potpuno isprano.

Sa toliko veliku korist, nije ni čudo da je više žena se okreću boje povrća za kosu da obojite svoju kosu. Iako oni ne traju dugo, činjenica da oni ne oštećuju kosu kao konvencionalne boje za kosu učiniti da ih je daleko bolji izbor.

Prirodne boje za kosu:

Prirodni proizvodima za bojenje kose koji se mogu naći danas su ili povrća ili kane na bazi. Tu su i boje za kosu na bazi ulja. Postoje prirodni boje za kosu koje se u kombinaciji sa vodikovog peroksida kako bi boja traje duže. Trebalo bi provjeriti sastojke na etiketi pažljivo prije nego što pokupiti jedan.

Veliki broj biljnih boje za kosu se nazivaju mrlje. To je zato što ne traju onoliko dugo koliko normalna boja kose. Kosa dobiva obložene sa bojom, ali boja ne prodire zanoktica od vlasi kose. Sastojci koji se koriste u njima su slične onima u boje za kosu kane na bazi, ali može sadržati boje koje su se razišli, poput onih u tinte za tetoviranje.

Boje povrća za kosu dati veliku pokrivenost za sijede kose. Međutim, morate imati na umu da se to ima stalno pokrivenost, potreban je mali postotak kemikalija. Većina biljnih i drugih prirodnih boje za kosu su sivo-miješanje nego što su sivo-obloge. Kako je ranije spomenuto, neki proizvodi isprati u samo nekoliko šampona sesija.

Vrste povrća boja kose:

Postoji dosta vrsta povrća za bojenje kose. Naći ćete voća i cvijeća, korijen, mineralna, kore i matičnih boje za kosu. Boje napravljen od lišća su najčešći. Međutim, boje koje su izvučene iz cvjetova i plodova su bolji jer posjeduju različite boje koje se mogu koristiti u izradi boje povrća za kosu. Mineralne boje se dobijaju iz prirodnih mineralnih soli i oksidiranog željeza. Međutim, oni mogu biti prilično teško pronaći. Kamilica je još jedna boja koja je popularna. To daje žuti ton na vratilu kosu kada se primjenjuje kao boja kose.

Kao što možete vidjeti, postoje razne boje koje se koriste kako bi boje povrća kosu. Neki od njih su bolji od drugih. Koristeći pravo jedan ovisi o boju koju želite i koliko dugo želite da ostane. Naći ćete mnogo drugih koji nude povrća boje za kosu u raznim bojama, a oni su izrađeni od visoko kvalitetnih sastojaka dati svoju kosu blagim brigu treba da ostane jaka i zdrava, i naravno, vozilo bez.

Prebacite se povrća boje za kosu:

Prema istraživačima, koristeći konvencionalne boje za kosu povećava rizik od mnogih ozbiljnih zdravstvenih stanja. Ovi negativni efekti uključuju respiratorni problemi, gubitak kose, sirovo, svrab, oticanje lica i kože opekotine uzrokovane hemikalijama u njima. Neke studije su otkrili da koriste ove proizvode kemijske ispunjene može povećati rizik od koštane srži i krvi raka poput leukemije i Hodgkinove bolesti, kao i karcinoma dojke i mokraćnog mjehura.

Nepotrebno je reći, prebacivanje na povrće boje je dobra ideja. Više studija ne treba da se vrši na konvencionalnim boje za kosu i njihov uticaj na zdravlje. Međutim, dokazi do sada je prilično alarmantno, a to je najbolje da se drže podalje od njih. Sa prirodnim bojama za kosu kao što su oni od povrća, ne morate brinuti o riziku od ovih zdravstvenih problema. Osim zaštite se od ove ozbiljne bolesti i stanja, pobrini se da je vaša kosa je zaštićena od otrovnih kemikalija i štetu rade.

Ako planirate da obojite svoju kosu, to može biti vrijeme da ozbiljno razmotriti koristeći boje povrća kosu. Kao što sada znamo, imaju mnoge prednosti u odnosu na klasične boje za kosu. To možete učiniti vaše brave uslugu prelaskom na biljna boja kose i držati ih meka, sjajna i uvijek zdrava i jaka.

Kako se ova poruka ti je pomogao? Nemojte nam reći komentarišući u okvir ispod.

load...