Briga za kosu

5 kineskih biljaka koji pomažu u lečenju gubitka kose

5 kineskih biljaka koji pomažu u lečenju gubitka kose

Gotovo svi od nas brinuti o nekim ili drugi kosa problem - pada kosu, rijetku kosu i ćelav zakrpe. Ali se istakao neće učiniti mnogo dobra, jer će samo dovesti do više gubitka kose. Možda ste isprobao niz pravnih lijekova koji obećavaju da će izliječiti gubitka kose. Međutim, u većini slučajeva, većina ovih ne dostavi obećao rezultat.

Ako ste pate od gubitka kose, možete pokušati koristeći kineski bilja koje se zna da tretiraju probleme kose. Ove biljke raditi na svoju kosu kao pojedinac medicine ili u kombinaciji s drugim biljem i rješenja. Kineski biljni tretmani gubitak kose su u upotrebi vekovima. Oni nisu samo odlični za pomoć gubitka kose poslastica. U stvari, kineski bilje se koristi za liječenje gubitka boje kose i da pomogne vratiti svoju prirodnu pigmentaciju.

Kineski Zelišča za gubitak kose trebalo bi da probate:

1. Fo-ti: Najčešće se koristi kineska biljka je fo-ti. To se koristi za uzrasta da pomogne u rastu kose. Također se koristi za vraćanje prirodne pigmentacije kose. Ova biljka je poznata i kao on-shou-wu. To je izuzetno dobro za tijelo. Fo-ti pomaže u povećanju cirkulaciju krvi.

load...

2. Reishi gljiva: Pronađeno u većini kineskih provincija, ovo je odličan lijek za folikulitis. To je stanje u kojem sive ili bjelkaste bubuljica-kao provri obrazac oko folikula ili korijena. To dovodi do pada kosa i svrab. Ovo posebno gljiva se koristi za liječenje folikulitis. To je također dio mnogih alopatskih lijekova za jesen kosu.

3. Nu Shen Zi: Ova biljka pomaže u rastu kose. Posebno je dobar za tretiranje ćelav zakrpe. Ona pomaže ukloniti toksine iz tijela i jača imunitet. Nu-Shen-Zi pročišćava krv i povećava cirkulaciju krvi u vlasište. Poboljšava kvalitetu kože vlasišta i osigurava da zajedničkih problema kao što su psorijaza i dermatitis ne ponove. Ove biljke je bubrega i jetre tonik kao dobro.

4. Wu Wei Zin: Ova biljka je popularan kao ljepotica pojačivač. Ona također služi kao tonik koji pomaže pročistiti krv. Wu Wei Zin je poznat za liječenje ćelavosti. Ona pomaže u rastu kose i daje vam mekom i svilenkastom kosom. Poznato je da se tretira čak i najtežih slučajeva ćelavosti.

load...

5. Morus Albus: Ova izuzetno popularna biljka je posebno dobar u prevenciji prosjed kose.

Ove kineske biljke, jednom nabavljena, mogu se redovno koristi kao kućni lijek. Dobra stvar u vezi njih je da se čak može uzgajati u kuhinji vrtu ili kao prozor prag biljaka. Kinezi metoda za njegu kose je i naučne i logično. Kinezi slijede drevne principe jin i jang za rješavanje problema na svom uzrok. Danas, većina ljudi se odlučuju za prirodne i biljne alternative koje pružaju ovi kineski lijekova i ljekovitog bilja. Dok biljke ne može biti široko dostupni, oni se nalaze u bilo koji lokalni kinesko tržište u gradu. Takođe, ovi nisu jako skupi i uglavnom se prodaju u jednostavan za korištenje forme.

Ove biljke mogu imati u brojne načine. Uobičajeni način je da ih kuhati u vodu, a zatim koristite preostalu vodu u kulinarstvu. Oni se mogu konzumirati sirove, kao što je to kineska. Ako planirate da ih sirove, osigurati da bilje se pravilno oprati.

F ste umorni od iste stare tretmane za njegu kose koje nude nema rezultata, probajte ove kineske biljke za gubitak kose. Počnete da ih koristite na redovnoj osnovi i vidjeti razlika oni mogu napraviti u vrlo kratkom vremenskom periodu.

load...