Briga za kosu

5 efikasnih kućnih lijekova za liječenje sive kose kod djece

5 efikasnih kućnih lijekova za liječenje sive kose kod djece

Je li vaše dijete pati od preranog prosjed kose? To je vrlo uznemirujuće za roditelje, ako dijete pati od ovog stanja. Prosede kose je bila uobičajena među ljudima koji su pripadali starosnoj grupi šezdeset do sedamdeset godina. Kao što je promijenio vrijeme, kosa starenja (prosjed) počeo pojavljuje kao problem kada je osoba u svojoj dvadesetim ili tridesetim godinama. Ali, sada klinci se suočavaju problema sive kose, čak u dobi od dva. Jedino logično objašnjenje za ovaj problem je ekstremne promjene u načinu života.

Nedostatak esencijalnih nutrijenata i da nije imao uravnoteženu ishranu samo su neki od razloga koji mogu dovesti do preranog prosjed kose. Prema stručnjacima, crna kosa kod dece može biti spriječena uz određene mjere opreza i lijekova.

Početna pravni lijekovi Stop sijede kose kod dece:

Ako je vaš klinac pati od preranog prosjed kose, morate saznati da li je zbog bilo kojeg zdravstvenog stanja. Ako ne, onda se može izliječiti nekoliko sledećih doma lijekova.

load...

1. Curry Leaves:

Čir kari odlazi u ulju dok ne pocrni. Masirajte ulje na kosu. Ovo učinkovito tretira sijede kose.

Pogledajte ovaj video - kako kari lišće pomaže da se pokrije sijede kose: - 3 Ajurvedski Početna lekovi da prikrije sijede kose

2. Jogurt i Kvasac:

Pije jogurt pomiješana s jednim žlica kvasca svakodnevnog će biti koristan tretman za sijede kose.

load...

3. Amla:

Kuhati amla komada u kokosovo ulje i koristite ga na vlasište. Također se možete potopiti amla u vodi preko noći. Koristite Amla vode za pranje kose tvog sina.

4. Amla i bademovo ulje:

Masaža mešavinu badema i amla ulje na koži glave. Ostavite preko noći prije nego što ga isperite. Ovaj lijek će pomoći u sprečavanju sive kose tvoje dijete.

5. Kravljeg mlijeka Maslac:

Masaža vlasišta vaše dijete je dva puta tjedno s maslacem od kravljeg mlijeka. Ovaj lijek će pomoći za liječenje preranog starenja.

Ako je vaš klinac pati od teške sive stanje kose, potrebno je da je dijagnosticirati. Priuštite stanje uskoro ne bi bilo ozbiljnih problema.

Uzrok sijede kose kod dece:

Kosa je napravljena od proteina i raste iz folikula se nalazi u okviru površine kože. Koža postaje modificirana da proizvede kosu. Kosa igra važnu ulogu u fizičkom izgledu pojedinca. A kad kosa počne prosede, to utiče na izgled te osobe. U slučaju djece, stanje je još gore. Dakle, ono što uzrokuje prosjed kose u djecu, hajde da otkrijemo.

1. Nasljedjivanje:

Nasljeđivanja može biti primarni razlog sijede kose u starim mlad kao dvije godine klinci. Ako postoji porodična anamneza rane pojave sijede kose, onda klinci mogu patiti od preranog prosjed.

2. Perut:

Istraživanja pokazuju korelaciju između perut i sijede kose. Iako jedan ne izaziva druge, oni su međusobno povezani. Ako se problem peruti postaje teška, postoji tendencija za pojavu sijede kose.

3. Bolesti i poremećaja:

Određeni poremećaji poput tuberozne skleroze i vitiligo izazvati gubitak kose pigmentacije. Zajedno sa znacima kose prosjed, pogođenim klinci će početi izlagati znakove napada, tumora i još mnogo toga.

4. Štitne žlijezde:

Uslovi štitnjače igrati sa hormonima i nije ništa manje u djecu. Vaš klinac može patiti od sijede kose, ako ima više sadržaja štitnjače u njenoj krvi.

Da li znate neke druge pravne lijekove i uzrokuje za tretiranje prosede kose u djece? Ako da, onda ne zaboravite da ih dijele u komentar ispod teksta.

Izvori: 1, 2, 3, 4

load...