Briga za kosu

10 razloga zašto je vaša kosa mastna

10 razloga zašto je vaša kosa mastna

Masna kosa je veliki problem za mnoge djevojke. Dok suhu kosu da izazivaju nerede zbog kovrča, masne kose može učiniti da izgleda tanak, ravan i vrlo masnu.

Dakle, žele da znaju razloge zašto vaša kosa izgleda masna i masna, čak i kada možda koristite prave proizvode za njegu kose? Čitajte:

10 masnu kosu Razlozi

Nataložena 1. Proizvoda:

Nedostatak zaštite u pranju šampon potpuno iz kose može uzrokovati nagomilavanje proizvoda. Isto tako, dok uređaj za kosu, ostavite barem 2 cm od korijena, ili koristiti od sredine dužine kose do vrhova. Roots proizvesti prirodnim uljima, tako da ne moraju primijeniti uređaj tamo. Ako to učinite, vlasište će se više masna nego što je uobičajeno da vaš kosa izgleda masna iz korena. Ovo je jedan od glavnih razloga za masnu kosu.

load...

2. Too Much četkanje:

Kad god perete kosu, ti se ponovo distribuciju ulja na vlasište cijeloj kosi. Izbjegavajte previše četkanje ukoliko već imate masnu kosu i / ili ste pate od masne uslova za kosu.

3. Hormoni Gone Izdaja:

Hormoni imaju veliku ulogu u njegu kose. Ponekad neravnoteža u hormonima može dogoditi zbog menopauze, menstruaciju ili čak biti na pilule za kontracepciju. To rezultira hormona ponašaju iracionalno nego što je normalno, što rezultira prekomjerne proizvodnje nafte od korijena kose.

4. Igranje sa kosom:

Nesvesno često vodimo prstima kroz kosu i igrati sa našim bravama. To može izgledati girly i zabavan, ali distribuira ulje vlasišta cijelom dužinom kose. To može napraviti kosa masna previše. Tako prestati igrati sa kosom i ostavite ga na miru. Ipak se pitam što uzrokuje masnu kosu? Pokušajte se shvatiti ako ste skloni da se igra sa kosom!

load...

5. Izbjegavajte hidratantni šamponi:

Ako imate masnu kožu glave stanju, onda je bolje da se izbegne duboko Fortifying šampona i duboko uređaj ili hidratantnu šampona. To su definitivno nije za masno vlasište, jer ovi će težiti da vaš već masne kože glave, više masna.

6. Izbjegavajte Redovito Šamponiranje:

Možda zvuči smiješno, ali ponekad izbjegavanje svakodnevnih šamponiranje može dovesti do manje masnoća. To je zato što više šampon, više vaše vlasište pore otvorene i da se očisti. Čišćenje i čuvanje pore otvorene potrebno je definitivno, ali to može dovesti do više od proizvodnju nafte od strane pore. To može onda dovesti do masnu kožu glave. Šampon svaki drugi dan.

7. Previše alkohola Based Styling proizvodi:

Upotreba za volumen sprejeva i oblikovanje proizvoda s alkoholom može povećati proizvodnju nafte vlasišta. Koristiti manje styling proizvoda i oni koji su bez alkohola za manje masno vlasište.

8. Ulje čelo:

Ako imate masnu kožu, a zatim na čelo također ima tendenciju da luče puno nafte. Dakle, kada li oprao ili feniranje kose, pobrinite se da držiš kosu sa čela. A ako ne, tu su moguće šanse da je prednji dio vaše kose će upiti ulje iz čela, čineći vaš kosa izgleda masnije.

9. Previše vezan kose:

Ako imate naviku vođenja kosu uvijek vezan u konjski rep, to može dovesti do taloženja ulja i sebuma na određenim mjestima vlasišta čineći vaš skalp masna. Dakle, umjesto toga neka vaša kosa diše i slobodno.

10. Too Much Heat:

Prekomjerna upotreba Hair Styling alata vezanih topline može dovesti do suhu kosu. Skalp luči više sebuma tako da zadovolje stanje sušenja. To dovodi do abnormalne proizvodnje nafte koja čini kosu masna. Tako izbjeći preko sušenje kose od oblikovanje proizvoda.

Savjet:

Za instant rezultate, možete koristiti šampon za suvo pranje sa puder. Ovo dobro radi u žurbi sati kada nemate vremena za neposrednu šamponiranje. Ne zaboravite oprati kosu dobro nakon što se vratio kući, jer vođenje puder na vlasište može dovesti do ekstremne prljavštine i prljavština nakupljanje pomešan sa sebuma vlasišta.

Javite nam svoje mišljenje u komentarima ispod.

load...